Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Весо Овчаров лети и търси баланс във времето, за да е по-дълго сред природата за още приключения

Пътешествия, несравними преживявания, нови красиви места, любими кътчета, преклонение и смирение пред природата и отговори на важни въпроси. Парапланеристът Весо Овчаров намира в летенето всичко това и търси баланс във времето, за да бъде по-дълго сред природата, да осъществява нови проекти и да се наслаждава на още приключения.

На път

За прекрасните моменти на открито Весо Овчаров залага на Jack Wolfskin и е посланикът на SPORT DEPOT за бранда. Признава, че природата го е научила да бъде подготвен в планината с най-доброто по възможност и взема със себе си тънка пухенка, полар и дреха с мембрана, която да предпазва от вятър и вода.

Дестинациите 

Последната…

Последната дестинация на Весо е подбрана наслучайно – районът на езерото Гарда в Италия. 

По думите му той е един от най-добрите в Европа като условия, които предлага за летене и различни спортове на открито. Признава, че мястото винаги му е било любимо и често го е посещавал за кратко, а сега си е подарил по-дълъг престой и го е посветил на скачането и летенето. За отдадеността му на спорта и връзката с природата повече от думите "говорят" снимките, които парапланеристът сподели със SPORT DEPOT. 

Като любител на пътешествията Весо Овчаров казва, че всяка ново място го пленява с красотата си, променя възгледите за живота, руши предразсъдъците. А следващите маршрути на Весо ще го отведат в Швейцария, за да скача с парашут, и в Турция за Световната купа по крос кънтри летене.

Вечната любов на парапланериста… 

Но за Весо Овчаров има едно място, където винаги би се върнал – Каракорум – района с десетки високи върхове. „Там е най-голямото струпване на високи върхове в света и нищо друго освен планерът не може да ти позволи да ги огледаш и обиколиш така, както в свободен полет“, казва той. Иска да се върне в Пакистан, за да скача с парашута си от места, които вече е набелязал при свои предишни посещения, както и да бивакува в планината.

Страст и смирение

Летенето е изборът на Весо Овчаров, неговата страст, която го кара да се устремява към нови места, дестинации, маршрути. „Дава ми отговор на най-важния въпрос, който всеки би си задал - за какво съм на тази земя. Отговорът е, за да я опозная, което е като огледало и за самите нас. Опознавайки законите на природата, е по-лесно да запазиш себе си и да останеш верен на това, което те влече“, казва той. 

А като всяко занимание, на което човек е посветен, летенето отнема време на Весо: „То просто ти отнема време – времето, което можеш да използваш, за да погледнеш живота от друга перспектива“. Именно там парапланеристът вижда кръстопът и място за равносметка. „Само на този кръстопът човек може да си направи сметка какво наистина иска и дали посоката му е правилна.. И просто да се смири с усмивка, запазвайки света такъв, какъвто го познава“. 

Някак естествено наред с летенето се вписват и другите спортове, които силно приличат Весо Овчаров - Base Jumping и Wave Surfing. „Дават усещането да бъда изцяло погълнат от момента, отчасти защото са нови за мен и изискващи пълен самоконтрол над емоциите и инстинктите. Съответно отплатата е несравнима“, казва той.

Любовта към природата го кара да се отправя към нови проекти и приключения. 

Затова Весо Овчаров и Ради Ненова са герои на кампанията #GOBACKPACK. Позволи си да се вдъхновиш от тяхната смелост и да се насладиш на времето, прекарано навън.

Следи страницата на Ради Ненова във Facebook и се включи смело в нейната игра, която стартира на 26 юли и ще приключи на 1 август. От 2 до 8 август следи страницата на Весо Овчаров в Instagram и се включи в неговата игра. Открий тематичния пост и напиши в коментар, кое те кара да летиш от щастие. Харесай страниците на @sportdepotbg в двете социални мрежи.