Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Спри да казваш „от утре“, започни да тренираш и се погрижи за здравето си „от днес“

 

Представете си как ще се почувствате по-малко виновни, стресирани и раздразнени, ако успеете да направите всичко онова, което дълго отлагате, а вътрешно знаете, че трябва да се случи. Да прочетете онази книга, за която си мислите от месеци и все не намирате време. Да свършите всички задачи в офиса. Да се обадите на стар приятел, за когото често си мислите, но в момента ви свързват само социалните мрежи. Или пък да започнете да тренирате?

Последното е проблем на много от нас, а липсата на мотивация е основният фактор за това.

Причините, разбира се, могат да бъдат различни: страх от провал, липса на настроение и време, скука, дискомфорт, липса на воля, стрес и преумора на работното място ...

Независимо какви са причините, крайно време е да ги преодолеете и да помислите за здравето и тонуса си. В случая не говорим за високи спортни постижения и вманиачаване на тема спорт, а за тренировки, които ще подобрят именно вашето настроение и ще върнат усмивките на лицата ви.

Възможно най-лесният вариант е да положите началото с 20-минутна тренировка у дома. Ако не сте наясно точно какви упражнения да правите, ви съветвам да използвате универсален бодиформър, с който лесно ще оформите мускулите на бедрата, дупето и корема. Нужно ви е само желание и постоянство.

“Спортът е здраве“ и това е абсолютната истина. С редовното практикуване на физическо натоварване ще засилите метаболизма си, ще заздравите функциите на всички ваши органи и най-вече на сърцето, ще прочистите организма си от натрупаните токсини, кожата ви ще стане свежа, с бистър и здрав тен, а всичко това неминуемо ще се отрази на настроението и самочувствието ви. Ако все пак сте твърде заети, или не харесвате струпването на много хора във фитнес залите, препоръчвам да си вземете уред за кардио тренировка у дома. Така ще спестите времето за път до и от фитнеса, което в големия град не е никак малко. Друго предимство на използването на уреди у дома е, че ще можете набързо да потренирате много рано сутрин, късно вечер, докато детето ви спи или гледа любимото си анимационно филмче. Изборът е голям, а предложенията са много удобни и практични и повечето от тях не натоварват ставите.

Без значение дали се опитвате да отслабнете, да натрупате мускули или просто за здраве, преди да закупите фитнес уред за кардио тренировка е хубаво да формулирате целите си, за да изберете най-подходящия и да не останете разочаровани от самите себе си. Ако имате проблем с мотивацията, хубаво е да си закупите фитнес гривна или часовник, който да ви показва какво е натоварването ви през деня и по време на тренировка, както и колко калории сте изразходвали. Големите числа винаги действат стимулиращо, нали така?

Освен това е хубаво да се замислите какви физически дейности не харесвате. Ако например не обичате да карате колело, велоергометърът не е подходящият уред за вас. Хубавото е, че в днешно време тези уреди са универсални и натоварват почти всички мускулни групи. Също така са практични, защото не заемат много място (като тези във фитнеса) и повечето от тях са сгъваеми.

Бягащата пътека е уред, който е достъпен за всеки. С ходене под наклон или джогинг ще стегнете бедрата, дупето и корема си. Тренировката с нея е подходяща, както за начинаещи, така и за напреднали. Пътеката е дигитализирана и позволява свързване с мобилния ви телефон, а освен това не е зависима от сезоните и метеорологичните условия. Можете да практикувате ежедневната си разходка, слушайки любимата си музика, без да мръзнете в парка през зимата, да ви вали дъжд или пече жарко слънце през лятото. Този модел LOTTO FITNESS MARATONA2-16.8км/2.0 HP, освен всичко това, е и снабден със система за гладко и безшумно действие.

Велоергометърът. Съгласна съм, че няма нищо по-добро от карането на колело на открито. Ако живеете като мен в голям град обаче, условията са далеч от идеалните. Въздухът е замърсен, няма достатъчно паркове и велоалеи, а карането на колело си е рисковано действие, като се има предвид солидният трафик и невнимателните шофьори по улиците. Именно това прави велоергометърът чудесен вариант за тренировка у дома. Той е с умален размер, не заема много място. Ще ви помогне в борбата с излишните килограми в долната част на тялото и ще заздрави коленните връзки. Карането на колело се препоръчва за всички, които имат болки и проблеми в колената. Някои модели като LOTTO FITNESS SIERA 2 Мах 7 кг имат и сензори за измерване на пулса на ръкохватките.

Тренировката на кростренажор ще ви осигури наистина качествено кардио натоварване и ще стегне всичките ви мускулни групи. Не само в долната част, ами и в областта на раменете и ръцете. Той обединява степер, бягаща пътека, колело и е изключително щадящ за ставите. KETTLER Кростренажор RIVO 4 Мах 14кг има ръкохватки с ергономични дръжки, регулируеми степенки и ще ви осигури 10 тренировъчни програми, включително програма с контрол на пулса, 15 степени на ръчно натоварване, едновременно наблюдение на 7 показатели – време, изминато разстояние, скорост, калории, дата и стайна температура.

Независимо какъв уред изберете, със сигурност за кардио тренировката у дома ще са ви нужни качествени маратонки. Те трябва добре да обгръщат стъпалото, за да осигурят комфортно бягане.



Източник: woman.bg