Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Speedo оглавява листа с медали със своите бански костюми

Водещият бранд за плувна екипировка Speedo е видял в историята си повече медали на спортисти, носещи неговото лого, от всяка друга марка. 2021-ва следва тенденцията, като плувкините, облечени в най-новите състезателни костюми Fastskin, печелят над половината от медалите в най-голямото спортно събитие за годината, отбелязват от бранда с данни към 28 юли.

Технологията Speedo Fastskin може да се похвали с 20 години успешно представяне. Започвайки от нуждите на плувеца, новите Fastskin LZR Pure Intent и Fastskin LZR Pure Valor съчетават нови технологии и тъкани, проектирани така, че да направят перфектния костюм за всеки състезател.

Резултатът е най-модерната досега технология за бански костюми и екипировка, която укрепва имиджа на Speedo като една от най-иновативните марки в спорта в глобален мащаб. 

LZR Pure Intent е първият бански костюм, съчетаващ три материи, което пък позволява допълнително компресиране в целевите зони, за да се оптимизира представянето и да се намали съпротивлението.

И двата бански костюма се предлагат в редица цветове и дизайни, за да позволят на плувците да изразят личността си. изследванията разкриват, че някои спортисти предпочитат ярки цветове, които им позволяват да се чувстват по-енергични и доминиращи, докато други избират черното, което им дава усещане, че са по-концентрирани.

Състезателните костюми са разработени в Aqualab – центъра на Speedo за научно-изследователска и развойна дейност. 

Екипът на звеното включва експерти в областта на текстилните технологии, спортните науки, изчислителна динамика на флуидите, както и в сферата на протоколите за тестване и дизайн. 

Банският е изминал 350 000 мили в рамките на тригодишна програма за разработване и тестване.

Speedo отдава изключително значение на сътрудничеството и консултациите с плувци при създаването на костюма, за да е уверен брандът, че е създал възможно най-добрия продукт. В процеса са включени 330 плувци от световна класа между които Кейлъб Дресел, Райън Мърфи, Емма Маккиън, плувци на клубно ниво и 10 водещи треньори, за да се създаде подходящият костюм и за професионални спортисти и за амбициозни любители на плуването.

По повод тези бански костюми Кейлъб Дресел споделя вълнението си от това да се състезава със Speedo Fastskin. 

„Видях от първа ръка работата, вложена в създаването на най-добрия бански костюм в света и технологията, интегрирана в него“, казва той. 

Признава и че това е една от причините да подпише със Speedo и да стане атлет на бранда.

„Точно затова подписах със Speedo - те са в собствена лига, когато става въпрос за бански костюми, които ми помагат да се движа възможно най-бързо. Вече прекарах много часове в басейна, носейки LZR Pure Intent и Pure Valor, видях предимствата, които предоставят и се вълнувам още повече за това, което предстои", казва той преди да грабне титлата на 100 метра свободен стил.

Ръководителят на научноизследователската и развойна дейност в Speedo Роб Бленкинсоп пък отчита, че 2021 г. се оказва изключително успешна за спортистите на Speedo, а костюмите впечатляват плувната общност. 

„Беше невероятно да имам привилегията да работя с водещи плувци, за да оформим нашите костюми точно според техните нужди. 

Резултатът от това е ново поколение елитни състезателни костюми Speedo Fastskin, които се основават на две десетилетия новаторска технология Fastskin, а ние го издигаме на следващото ниво“, казва той.

Банските костюми Fastskin LZR Pure Intent and Fastskin LZR Pure Valor са одобрени от Международната федерация по плувни спортове (ФИНА).

Източник: Speedo

снимки: Simone Castrovillari