Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

RUN BULGARIA: Финалното състезание „Луковит рън“

 

Последното състезание от RUN BULGARIA бе шосеен пробег, осъществен от община Луковит до пещера Проходна, с дистанция от 8.8км на 21 октомври.
Най-бърз при мъжете бе Георги Гергов (Стратеш Атлетик – Ловеч), който премина дистанцията за 29:41. Втори завърши Александър Сръндев (Русе Кар Мотор Спорт) - 31:25, а финалната тройка заформи Мирослав Спасов (Жулистан) – 31:37.

Маринела Нинева (Локомотив – София), която преди седмица завоюва националната титла на маратонa бе първа при жените с 33:37, пред Радосвета Симеонова (Добруджа 99 – Добрич) – 34:18 и Кристина Иванова (Младост 2015 – Благоевград) - 34:38.

 
 

Стартът на състезанието бе даден в 10:00 часа от първия вицепрезидент на Европейската атлетика Добромир Карамаринов. Малко след това около 60 деца и жители на Луковит бягаха 800м в обиколка на центъра на града. Много от участниците и доброволците от този масов старт посрещнаха бегачите в дългата дистанция, а кметът на община Луковит Иван Грънчаров награди първите шест мъже и жени в пещера Проходна – един от най-големите туристически обекти в България и най-големият карстов мост в Европа.

 
 

Зрители, бегачи, треньори и доброволци се снимаха заедно в пещерата след награждаването. Основният партньор на RUN BULGARIA SPORT DEPOT раздаде на всички участници уникални фланелки и медали, а най-добрите получиха ваучери.

В състезанието участва Николай Танков, който не е пропускал нито едно бягане от веригата. Той отпразнува рожденния си ден на 21 октомври, отново с бягане. Жителят на Луковит Георги Чернерлиев, премина разстоянието с инвалидна количка за 56:32 и получи специална грамота и награда от президента на „Атлетик 90 Луковит‘ – Владимир Даскалов.
Чернелиев е участвал в маратона на Ню Йорк преди повече от 20 години. В „Луковит рън“ се включиха и любители от Ейре и Великобритания.

 
 

Благодарим на всички, които се включихте в бяганията на веригата RUN BULGARIA.
Бяхте страхотни!