Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Продуктите на Helly Hansen: топло и комфортно термобельо

Близо столетие и половина норвежкият бранд Helly Hansen създава продукти за професионалисти и любители на зимните спортове и активностите на открито, както и за хора, които работят при предизвикателни метеорологични условия. При производството на продуктите марката се фокусира върху висококачествени материали, технологии и иновации, а при дизайна следва скандинавски подход, отличаващ се със семпли конструкции, изчистени линии и функционалност.

Това в пълна степен важи и за термобельото Helly Hansen, което можеш да откриеш в магазини SPORT DEPOT и онлайн на sportdepot.bg. Дрехите са в различни серии, между които Lifa Active и Lifa Merino, като при първата брандът залага основно на своите тъкани от Lifa влакна, а при втората комбинира Lifa с мериносова вълна. 

Термобельото Lifa Merino е 2-в-1 комбинация на тъкани с висока ефективност, която осигурява комфорт при дейности с различна интензивност през различни сезони на годината.

Вътрешната страна на дрехите е създадена, като са вложени технологичните влакна LIFA®, които подпомагат отвеждането на влагата от кожата към повърхността на дрехата, за да се изпари по-бързо. Външната страна пък е от 100% мериносова вълна, също допринасяща за бързото изпаряване на влагата, но запазваща топлината дори когато е влажна. С други думи: топло, сухо и удобно.

Термобельо с подобна своеобразна двойна конструкция Helly Hansen представя на пазара през 90-те години под името Prowool и то бързо става популярно сред хора, които се нуждаят от ефективност и висока степен на представяне, както и от комфорт и топлина при спорт и различни дейности на открито през зимата или друг сезон от годината според метеорологичните условия. Нelly Hansen продължава да усъвършенства технологията, като сменя името ѝ първоначално на HH®Warm™, а след това на LIFA® Merino.

Но какво прави тази комбинация ефективна и комфортна? По-внимателният поглед върху нейните два компонента изяснява това.

LIFA®

От създаването си през 1970 г. LIFA® се превръща в емблема при термобельото. Helly Hansen непрекъснато се стреми да подобри технологията и през последните 10 години LIFA® е модифицирана над 50 пъти, за да бъде ефективна и да запазва спортистите сухи.

LIFA® е хидрофобното влакно, което не позволява абсорбирането на течности. Влакната се използват за вътрешния слой на облекла, който е най-близо до тялото, където отвеждат потта от кожата към повърхността на тъканта, за да се изпарява по-бързо. Тази характеристика превръща LIFA в завършен и ефективен самостоятелен материал, използван за тъкани и линии от облекла LIFA®, LIFA® Active, LIFA® Active Light, превърнали се в популярен избор за дейности на открито.

Сред характеристиките на LIFA® влакната са: мекота, известна еластичност, принос за пренасяне на влагата на повърхността на дрехата, високо качество на материала.

Въпреки че технологията се развива непрекъснато, класическият знак на LIFA® остава същият: ивиците по дължината на ръкавите „издават“ от какво е създадено популярното и ефективно термобельо в някои от линиите на Helly Hansen.

МЕРИНОСОВАТА ВЪЛНА 

Вълната на мериносовите овце е фина и мека, а освен това позволява на животните да оцеляват при екстремни климатични условия. Тяхното руно ги предпазва и в мразовити зими, и в горещи лета. Това превръща мериносовата вълна в естествено технологично влакно.

Терморегулиращите свойства на мериносовата вълна гарантират, че тя затопля или охлажда в зависимост от метеорологичните условия. Влакната действат по начин, който отвежда влагата далеч от кожата, позволявайки да се изпари, осигурявайки комфорт през зимата.

Едно от най-важните свойства на мериносовата вълна е способността й да запазва топлината, когато е влажна. Любопитна и в същото време полезна характеристика е, че спрямо други материали мериносовата вълна не задържа миризми за по-дълъг период от време. 

Мериносовата вълна на Helly Hansen се отглежда от сертифицирани производители, които отговарят на строги стандарти, изискващи хуманно отношение към животните и екологични практики при отглеждането.

Helly Hansen създава екипировка за защита на хората в сурови и предизвикателни метеорологични условия от 1877 г. насам. Термобельото е сред технологичните и практични решения в облеклото на марката за хората, чиято професия налага да прекарват време навън или са любители на активностите на открито през различни сезони от годината.