Откриване на ски сезона в Боровец


SPORT DEPOT участва на откриването на ски сезона в Боровец на 17.12 /събота/ като се включи в изложението нa зимна екипировка организирано от домакините Бороспорт.


Щандът на SPORT DEPOT бе посетен от голяма част от гостите на курорта, партньори на ПСС, Бороспорт, търговци на спортна екипировка и ски гардероби. На щанда бе презентирана нова и технологична екипировка за зимни спортове и екстремни условия на марките Helly Hansen, Jack Wolfskin, Lowa, Nordica, на които SPORT DEPOT е ексклузивен представител за България.


Най-голям интерес предизвика изложената супер екипировка с марка Helly Hansen, с която тази година са екипирани 150 ски инструктори и патрули в целия курорт.


Инструкторите са със ски яке Helly Hansen PISTE JACKET и ски панталон Helly Hansen PISTE PANT. Това е специална серия облекла, разработена за професионално ползване в курорти от ски патрули, ски инструктори, планински спасители.
Материите са много по-устойчиви на износване и са предназначени за продължително използване в сурови условия. Параметрите им са: 

   -Мембрана Helly Tech® Professional с параметри на водонепропускливост и дишаемост над 20 000мм
   -Разтеглива 4-way stretch материя
   -Специални велкро лепенки за поставяне на табелки с имената на инструктора/ски патрула
   -Разработени от Helly Hansen бродерии по проект за Бороспорт


Боровец е първият ски курорт в югоизточна Европа, който е оборудван с такава професионална екипировка. Със същите и подобни модели са оборудвани световни курорти като Вейл, Валдизер, Аспен, Вал Торенс и др.

Голям интерес предизвика и легендарният модел ски обувки Nordica Speedmachine.


   -TRI-FIT TECHNOLOGY
   -WHEATER SHIELD - Нова система с гумено уплътнение, което пази краката топли и сухи
   -PRIMALOFT® INSULATION liner - Технология предназначена за функционалност и комфорт, която подобрява водоустойчивостта на вътрешната част на обувката и запазва краката топли
   -TRI FORCE CONSTRUCTION
   -HIGH TRACTION SOLE - Двукомпонентна подметка с различна плътност, осигуряваща възможно най-добро сцепление при ски туризъм и ходене

В Боровец може да посетите и магазин SPORT DEPOT, който се намира на удобно и комуникативно място – в хотел Ела, близо до долната станция на кабинковия лифт.
В магазина се предлага основно зимна екипировка ICEPEAK, ски каски и маски ALPINA, както и много аксесоари за зимните спортове.
В близост до магазина има и ски гардероб SPORT 2000 rent.

Екипировка за новия ски и сноуборд сезон може да намерите в магазини SPORT DEPOT и на www.sportdepot.bg.