Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Очилата Hyper Elite на Speedo: за плувеца, който се стреми към по-високо ниво

Един от водещите брандове за плувна екипировка - Speedo, създаде новата гама очила Hyper Elite, за да помогне на спортистите с различни умения и ниво да подобрят представянето си. Hyper Elite разполагат с най-новите технологии по отношение на хидродинамика и комфорт, за да бъдат спортистите конкурентни във всяко състезание.

Hyper Elite са последните от серията очила Fastskin Elite на Speedo. Те запазват всички отличителни характеристики, утвърдили и популяризирали линията през 2011 година, и ги надграждат. Разработени в сътрудничество с едни от най-добрите спортисти в света, Hyper Elite разполагат с нова хидроскопична форма на лещата. Тя позволява оптимално периферно зрение във водата, а това означава, че плувците могат да следят съперниците си с минимално движение на главата.

Очилата се предлагат и с нов подобрен хидродинамичен мост на носа, който може да се похвали с по-висока издръжливост, а целта му по отношение представянето на плувеца е да подпомогне комфорта. В допълнение Hyper Elite разполага и с патентованата каишка IQfit™, която дава на плувците персонализирано прилягане. Hyper Elite на Speedo се предлагат в богата палитра от цветове с различна степен на визуална яркост, благодарение на новата двойна конструкция на очилата. Плувците вече имат повече възможности изберат очила, които да отговарят на техния стил.

В процеса на разработване на Hyper Elite Speedo дава приоритет на работата със спортисти от всички нива, за да създаде очила, които са подходящи за всеки, който иска да се състезава. Някои от най-добрите в света консултират бранда при проектирането и тестването на модела. Плувци от клубове по цял свят са поканени също да тестват очилата, за да бъдат те удачен избор за всички, независимо от нивото и уменията.

Световният и европейски шампион - британецът Дънкан Скот, признава, че е впечатлен от очилата още при тестовете. По думите му те са удобни за носене и персонализиране, а обхватът на зрението е подобрен и когато се подрежда на блокчетата, може да бъде уверен в тази част от екипировката си. Той споделя, че очилата били толкова добри при изпробването, че съотборникът му Том Дийн се опитал да ги запази, вместо да ги върне след процеса. При пускането на Hyper Elite олимпийската златна медалистка Пернила Блум е била развълнувана да види как Speedo подобрява смятаното за най-добро. Според нея очилата на марката винаги са най-добрите по отношение на комфорт и визия и ѝ харесва разнообразието от цветове.

Очилата Hyper Elite са подложени на обширен анализ по изчислителна динамика на флуидите (CFD), за да се оптимизира ефективността при всяко плуване. Анализът CFD стриктно тества механиката на флуидите на очилата, позволявайки на Speedo да прецизира техния дизайн, за да постигне онези важни, дори и незначителни ползи във водата.

Ръководителят на дизайна в Speedo International Крис Джонсън, казва, че брандът се стремим винаги да е в челните редици на иновациите в плуването, за да предостави на спортистите подкрепа при преследването на целите им: „Взехме една от най-добрите и популярни очила и ги надградихме, като се надяваме плувците да се възползват от възможността да плуват на следващото ниво с нас“. Когато разработва нов продукт, Speedo вярва, че е жизненоважно да се предлагат продукти с едни и същи резултати и предимства на всички, независимо дали са олимпийски спортисти или обещаващи клубни плувци, казва Джонсън. Затова от Speedo се надяват, че Hyper Elite ще бъде част от екипировката и успеха на много спортисти.