Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

НСК „Олимп“ изпрати 2022-ра с традиционен коледен турнир по плуване, обвърза го и с кауза

Над 200 подаръка за деца в неравностойно положение бяха събрани от малките плувци, треньори и гости на състезанието

Национален спортен клуб „Олимп“ се сбогува с настоящата 2022 година по подобаващ начин - коледен турнир по плуване, в който се включиха 130 деца. Турнирът, организиран от плувния клуб в края на миналата седмица, беше обвързан с благотворителната кауза „Коледна кутия за обувки”. Всички деца, треньори и специални гости събраха повече от 200 подаръка за деца в неравностойно положение, съобщават от НСК "Олимп".

В коледния турнир младите плувци показаха наученото, надпреварваха се, подкрепяха се един друг, забавляваха се и разбира се, получиха медали и награди, осигурени от SPEEDO. Световният топ бранд в плувната екипировка и SPORT DEPOT са дългогодишни партньори на клуба. 

Участниците в състезанието имаха и допълнителна мотивация да се представят по най-добрия начин. Турнирът се проведе пред погледите на олимпийската шампионка по карате – Ивет Горанова, и световната шампионка по художествена гимнастика от ансамбъла на Весела Димитрова – Маргарита Василева. Двете шампионки заедно с председателя на НСК „Олимп” Емил Милков откриха състезанието и наградиха първите призьори, които добавиха още отличия към богата колекция от медали, спечелени от състезателите на клуба през годината. Всички те извоюваха общо 378 отличия, отбелязват от НСК "Олимп".

В емоционална реч Емил Милков отбеляза, че най-големият успех са уменията, знанията и навиците, които децата са натрупали, за да спечелят тези отличия. „Най-големият успех е това, в което те се превърнаха. Точно затова днес стоя спокоен и уверен в това, че бъдещето ще бъде светло, само и единствено поради една причина - защото знам, че вие, деца, ще пораснете и вие ще сте нашето бъдеще”, допълни той. 

Със специални плакети бяха наградени и най-успешните състезатели на клуба, както и най-добрият треньор на “Олимп” за 2022 г. Карина Митрова и Виктор Пехливанян получиха плакети “Златна рибка”. Симона Иванова и Алекс Стойнов бяха отличени със специални подаръци за изключителните си постижения през годината, а за най-добър треньор на клуба награда получи Петър Иванов.