Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Nike ZoomX Invincible Run FK 3: повече ZoomX, повече комфорт в елегантен дизайн

Обувките Nike ZoomX Invincible Run FK 3 ти осигуряват високо ниво на комфорт за бягане. Те се отличават с иновативната пяна на бранда ZoomX за омекотяване, оформена за оптимален ефект. Горната част е лека, издръжлива, проветрива, създава опора за стъпалото на необходимите места и приляга по крака. По-широката междинна подметка добавя стабилност, а пяната в настоящия модел вдига летвата по отношение на комфорта в по-елегантен дизайн.

Nike ZoomX Invincible Run FK 3 vs. Nike Zoomx Invincible FK 2 

Първо, нещо, което трябва да се подчертае: Nike ZoomX Invincible Run FK 3 не е радикално променен, а екипът от дизайнери се е насочил към подобрения по отношение на основните характеристики на Nike ZoomX Invincible FK 2. Според дизайнерите омекотяването, оттласкването и подкрепата, характерни за Nike ZoomX Invincible FK 2, се завръщат в елегантен нов облик, като са нанесени подобрения по отношение на онези иновации, конструктивни и технологични решения, които ги осигуряват.

Дизайнът

Моделът ZoomX Invincible Run FK 3 може да се похвали с повече пяна от предшествениците си, но това не е за сметка на по-обемиста визия. Екипът на Nike успява да създаде по-рационализиран дизайн с изчистен и елегантен силует като част от новия футуристичен визуален стил на обувките.

Зад визията 

Чарлз Хан, старши дизайнер на обувки Performance Running в Nike, обяснява, че Nike Zoomx Invincible Run FK 3 е модел обувки за бягане за ежедневието. И пояснява, че именно пренасянето на пяната ZoomX, характерна за моделите за състезания, в обувки за ежедневно рутинно бягане е било вълнуващо за екипа. „Беше като неизследвана територия“, казва той.

ZoomX

Когато човек бяга, ходилото преминава през три фази в цикъла на стъпване: приземяване, преход, оттласкване. ZoomX пяната е специално оформено за комфорт при трите фази. Тя абсорбира силата на удара при контакта на крака с настилката, усеща се меко, когато кракът се приземява и прави преход от петата към пръстите, и след това подпомага оттласкването за следващата крачка.

Когато кракът се приземи, ZoomX се компресира със същата сила, а след това възвръща формата си, за да създаде пружиниращ ефект при всяка стъпка и да ти помогне да продължиш напред, за да извлечеш повече от своите бягания. Чарлз Хан сравнява междинната подметка със ZoomX пяна с матрак с мека мемори пяна.

И още 

И другите подобрения новия модел не се набиват на очи, но се усещат, когато човек завърже обувките, обясняват от бранда.

Дизайнът при петата и междинната подметка на Nike ZoomX Invincible Run FK 3 са малко по-широки от предходните модели, докато по-малък, по-прецизно поставен елемент при петата осигурява допълнителна опора. 

Усъвършенстваната горна част от FlyKnit материя подпомага комфорта. Тъканта е проветрива и на нужните места предпазва краката от прекомерно затопляне.

Открий новите модели Nike ZoomX Invincible Run FK 3, както и още модели за бягане от новата колекция на Nike в магазини SPORT DEPOT и онлайн на sportdepot.bg.