Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Над 90 състезатели мериха сили и умения в турнир по водно спасяване в Благоевград

92-ма плувци от седем отбора взеха участие в турнира по водно спасяване „Ичко Войвода“ в Благоевград. Състезанието, провело се през април, бе организирано от Областния съвет на Български Червен кръст – Благоевград със съдействието на Община Благоевград и Водноспасителна служба“ при Национален съвет на БЧК,  дружеството на водните спасители и БМЧК при БЧК – Благоевград.

Партньор на събитието бе един от водещите световни брандове за плувна екипировка SPEEDO, чийто официален представител за България и Румъния е SPORT DEPOT.

Освен благоевградските клубове СК „GD sport” и ПК “Пирин“, в турнира се включиха и ПК “Перун“ – Разлог, ПК “Вихрен“ – Сандански, Отбор НСА – София, отборът на БЧК – София област, както и тимът на БЧК – Велико Търново.

„Радвам се, че Благоевград за поредна година е домакин на този благороден турнир. Това състезание е повече от плуване, тук се учите да спасявате човешки живот“, каза кметът на Благоевград Илко Стоянов преди началото на надпреварата и пожела успех на плувците. Ръководителят на Националния съвет по водно спасяване доц. Стоян Андонов от името на ръководството на Българския червен кръст и от свое име поздрави всички и също пожела успех на състезателите.

Участниците в турнира по водно спасяване бяха на възраст от 11 до над 40 години. Разпределени според пола и годините си, те се надпреварваха в индивидуални и щафетни дисциплини.

Отборен шампион на петия турнир по водно спасяване „Ичко Войвода“ и носител на приза на БЧК – Благоевград стана СК “GD sport“– Благоевград с треньор Лазар Иванов. Тимът завоюва лидерската позиция в крайното класиране след индивидуалните дисциплини с 556 т. пред плувен клуб БЧК-София област с 350 т. и Отбор НСА – 151 т.

За всички класирали се на призови места в своите дисциплини бе осигурен награден фонд от Националния съвет на БЧК и SPEEDO, а всеки участник получи поощрителен подарък от Областния съвет на БЧК – Благоевград. На треньорите на клубовете бяха връчени грамоти за отлично представяне в турнира.