Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Мъжките обувки Traverse HT – иновации, технологии, лекота и комфорт в модела на Helly Hansen

Повече от 140 години Helly Hansen създава екипировка за професионалисти и любители на активностите на открито и зимните спортове, както и за хора, които работят при предизвикателни метеорологични условия. Основана в Норвегия, марката има богат опит и продуктите ѝ са използвани, за се насладят хората на едни от най-впечатляващите природни пейзажи. 

За сезон есен/зима 2022 Helly Hansen разширява колекцията си от туристически обувки Verglas, като представя технологичния модел Traverse HT.

„Разширявайки нашата колекция обувки Verglas, искахме да създадем технологични и иновативни обувки също като облеклата ни“, казва Кристофър Ейдсгаард, директор за обувките в Helly Hansen. По думите му иновациите са налице с проектирането на туристически обувки, които предлагат високо ниво на стабилност и защита без компромис с лекотата, комфорта и адаптивността. „Интелигентното използване на материали и технологии ни позволи да намерим това решение, заедно с отговорен подход към самия процес на проектиране“, казва той.

Създадени, за да осигурят на туристите комфорт и увереност, Traverse HT са леки обувки, които комбинират технологии и материали чрез новаторски подход за подобряване на стабилността и защитата, като не се добавя допълнително тегло.

Идеални за кратки и дълги преходи, обувките могат да се похвалят с богат набор от характеристики. 

Междинната подметка съчетава две различни EVA съединения – едното е насочено към стабилността, а другото е леко и се фокусира върху омекотяване и комфорт за по-дълъг период от време. 

Подметката пък комбинира три технологии за оптимално сцепление на различни терени, както и за устойчивост на гумата на абразия.

Специална пластина при средната част на стъпалото осигурява твърдост и допълнителна защита на неравни и скалисти терени. Обувките са с напълно водоустойчива конструкция, със запечатани шевове и хидрофобно обработени материали, отблъскващи водата, когато са изложени на влага и кал. 

Горната част е комфортна, осигурява изключително прилягане и комфорт благодарение на материалите и дизайнерските решения на екипа на Helly Hansen. С мисъл за екологичността 60% от горната част на модела Traverse HT е от рециклирани материали, като подплатата и връзките на обувките са произведени изцяло от рециклиран полиестер.

Моделът е разработен чрез иновативен процес на 5D печат, като така отделните слоеве са проектирани да добавят допълнителна защита и същевременно остават адаптивни и леки. Процесът също така намалява отпадъка при производството на обувките, тъй като не се използва излишен материал.

Сред моделите от актуалната колектция на норвeжкия бранд Helly Hansen, които можете да откриете в магазини SPORT DEPOT и онлайн на sportdepot.bg, са висококачествени, технологични и удобни ежедневни и туристически бестселъри от мъжката и дамската линия на бранда като THE FORESTER, CASCADE, CALGARY, TROSHKOV HIKER, TSUGA и други.