Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Боян Бойчев спечели планинското бягане в Долна баня

Прекрасно време посрещна участниците в състезанието със старт-финал пистата на Градския стадион в Долна баня на 2 септември. То е част от веригата „Рън България“. Деца и младежи бягаха на кратката дистанция от 1500 м, която минаваше през два моста и една от забележителните църкви в околностите на Долна баня.

Борис Борисов преодоля разстоянието за 5:54, за да победи при младежите. Негови подгласници станаха Димитър Панделиев с 6:20 и Александър Павлов с 6:22.

12-годишната Мария Стоилова надбяга Христина Койнова при момичета с 6:37 срещу 6:38. Третото място зае Вержиния Костадинова, която два дни преди това спечели надпреварата на трибой от „А1 атлетика за младежи“ на същия стадион. Костадинова, която е национална шампионка на трибой в зала, пробяга 1500 м за 6:46.

 
 

На дългата дистанция от 11 км, която бе по тежко трасе в полите на Рила планина, триумфира журналистът от списание „Атлетика“ Боян Бойчев, който успя да превземе разстоянието под 1 час - за 59:42. Непосредствено след него бяха Дарин Коев с 59:44 и Цветан Симеонов с 59:51. Боян е маратонец, учител в столичното 93-СУ „Александър Балан“, и един от най-активните автори в сайта www.Atletikabg.com.

При жените Ивета Бонова, участничка в Световното първенство по полумаратон в Каварна, завърши първа за 1:01:30.

 
 

Всички участници в състезанието получиха медали, а най-бързите на дългата дистанция и ваучери за спортна екипировка от „Спорт Депо“ – основен партньор на веригата, която се провежда под мотото „Опознай България с бягане“.