Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Altra сред марките в SPORT DEPOT, любителите на бягането не се чудят защо

SPORT DEPOT се стреми да представя на клиентите си спортното облекло и обувки, от които имат нужда, за да бъдат още по-вдъхновени за спорт, да постигат резултати и да нямат извинение за тренировките. Затова непрекъснато разширяваме своето портфорио, а с продуктите на новата марка, която предлагаме, ще зарадваме любителите на бягането… 

Това е Altra – марка от и за страстни бегачи, отдадени на любовта си към спорта и ценящи високо най-важната част от екипировката си – обувките, които им дават удобство и ги стимулират да продължат напред. 

Брандът залага в продуктите си на балансирано омекотяване, FootShape™ форма в предната част за запазване естествената позиция и оптимално пространство за пръстите и специфичен дизайн при мъжките и дамските версии.

Марката изминава дълъг път от пускането на първите си обувки през 2011 година. Днес Altra създава повече от 25 модела – за бягане, туризъм, фитнес, както и за удобство всеки ден, и ги продава в над 50 държави.

УСПЕХЪТ НА ALTRA: ИСТОРИЯТА

Тя започва през 1998 година, когато основателите на Altra Голдън Харпър и Брайън Бекстед се срещат в гимназията, започват да бягат заедно и продължават и досега. Бягането и приключенията на открито са неизменна част от живота им.

2009-a: ГОЛДЪН И ТОСТЕРЪТ

Голдън е отгледан от родителите си - опитни бегачи, в семейния магазин за специализирани спортни обувки. Естествено, и той е отдаден на бягането от ранна възраст и непрестанно се опитва да подобри спортното си представяне.

Опитите и любопитството го карат да създаде Zero Drop, като нагрява обувки в тостер, изрязва междинната подметка и изравнява платформата за омекотяване, така че да са равни или да имат нулева разлика във височината при петата и пръстите. Основателите на Altra получават хиляди положителни отзиви за своя „научен експеримент“. Разбират, че той притежава невероятен потенциал, и се насочват към създаването на нови обувки за бягане.

2010-а: БРАЙЪН И УАСАЧ 100 

Двамата приятели ипотекират бащината къща на Брайън и след като получават парите от заема, Брайън участва в Уасач 100. Ултрамаратонът в планината Уасач – част от Скалистите планини на територията на Юта, е състезание за издръжливост с дължина на трасето от 100 мили (160 км) и се провежда ежегодно в първите петък и събота след Деня на труда в САЩ.

В надпреварата Брайън постига време, което с няколко часа под постигнатото от него предишната година, като на 94-тата миля няма нито една пришка. Той се разплаква, осъзнавайки, че пред Altra се очертава успехът. Двамата приятели смятат, че творението им ще промени света на бягането.

2011-a: ОСНОВАВАНЕТО И 3-ТЕ СТЪЛБА НА МАРКАТА 

След години на проектиране и тестване на прототипи Голдън и Брайън решават да споделят своите иновации и да дадат на света възможност да се възползва от тях. Трите основни технологии на Altra - FootShape™, Zero Drop™, и Fit4Her™ са готови за своя дебют в първата обувка с марка Altra, която излиза на пазара през 2011 година.

2011-a: ПЪТУВАНЕТО 

Брайън товари първата партида обувки Altra в своя автомобил за приключения и потегля на „национална обиколка“ от Западното до Източното крайбрежие на страната. Той показва новите обувки във всеки работещ магазин, който отваря врати и хората са готови да го изслушат, като така поставя основите за впечатляващия бъдещ растеж на Altra.

2011-a: НАГРАДИТЕ 

Още на старта обувките на Altra грабват отличието за най-добър дебют на престижното специализирано списание Runner’s World, което показва на бранда, че се движи в правилната посока и бегачите са на това мнение. Наградите продължават. Моделите на Altra Superior и Escalante получават наградата за избор на редколегията на Runner’s World.

Множество други издания също отличават обувки на бранда в различни категории – от „Най-добра зимна обувка за планинско бягане“ до „Най-комфортно бягане“.

2011-a И СЛЕД ТОВА: ОЩЕ ИНОВАЦИИ 

Иноваторският устрем на Altra не спора, а технологиите на марката далеч надминават основните три от дебютния модел. Иновациите включват характеристики за здравина при обувките за планинско бягане, както и технологии като GaiterTrap™, TrailClaw™, MaxTrac™, DuraTread™, уникалния поглед на марката върху динамичните функции за поддръжка като Stabilipod™ и GuideRail™, както и междинните подметки Altra EGO™, Max-LT™ и A-Bound™.

2011-a И СЛЕД ТОВА: СЪБИТИЯ И СПОНСОРСТВО НА АТЛЕТИ

Altra си партнира с атлети, отдадени на планинското бягане, маратонци, триатлонци, пътешественици, любители на пешеходния туризъм и много други, които отвеждат характерната за бранда Footshape технология до подиуми и рекорди в различни дисциплини. Марката също така спонсорира множество състезания по света за тези, които слагат номера на фланелката, за да спечелят или да се забавляват!

Altra се развива стремглаво: пътят ѝ започва от неколцина любители на бягането, които преправят обувки в склада на магазин, и стига до глобална група страстни бегачи, туристи и любители на спортовете сред природата. Хората в Altra вярват и практикуват това, което „проповядват“, използвайки своите продукти при всеки възможен случай!