Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Топката Al Rihla Pro: от adidas за Световното първенство по футбол FIFA World Cup 2022™

Една от звездите на всяко световно първенство по футбол е топката. Официалната топка за срещите на Световното в Катар FIFA World Cup 2022™ е разработена от adidas и е проектирана да поддържа най-високите скорости на игра, тъй като се движи по-бързо в полет от всяка друга топка за мондиали досега.

Al Rihla Pro е 14-ата поредна топка, създадена от германския бранд за световен футболен шампионат. „Играта става все по-бърза и докато тя се ускорява, точността и стабилността в полет стават изключително важни. Новият дизайн позволява на топката да поддържа значително по-висока скорост, докато лети във въздуха. За най-голямата футболна сцена ние се заехме да направим невъзможното възможно с радикална иновация, създвайки най-бързата и най-точна топка за световно първенство досега”, каза Франциска Льофелман, директор дизайн - футболна графика и оборудване, в adidas при представянето на топката по-рано през годината.

Топката е създадени с помощта на изпитания и тестове, както в лаборатории на германския бранд, така и аеродинамични тунели и при игра на терена. Топката за шампионата тази година осигурява най-високо ниво на точност и надеждност на игралното поле благодарение и на новата форма на панела, и на текстурите на повърхността ѝ:

CTR-CORE – иновативно ядро в топката подобрява точността, поддържайки бърза, прецизна игра с оптимална форма и задържане на въздух в топката;

SPEEDSHELL – полиуретанова (PU) кожа на топката с микро- и макротекстури и нова форма на панела от 20 части подобрява аеродинамиката, за да допринесе за подобряване на точността, стабилността при полет и отклоняване на топката.

Al Rihla е със сертификат FIFA QUALITY PRO, което показва, че топката е преминала тестове и изпитания и отговоря на най-високите стандарти за игра.

Дръзките, живи цветове и графики отразяват скоростта в играта, за да развълнува топката играчи и фенове с различно ниво на умения. Графиките са поставени върху бял фон, вдъхновен от характерната за Катар перлена индустрия. Топката е проектирана с мисъл за околната среда - Al Rihla е първата топка за Световно първенство, направена само с мастила и лепила на водна основа.

Al Rihla се превежда като „пътуването“ на арабски, а вдухновение се черпи от архитектурата, емблематичните лодки и знамето на Катар. Al Rihla пътува до 10 града по света за инициативи на adidas, насочени към подобряване на достъпа и равенството в спорта сред местните общности.

Al Rihla е първата топка в 92-годишната история на турнира, която ще допринесе пряко за набирането на средства за положително въздействие върху живота по света, като 1% от нетните продажби на Al Rihla са за движението Common Goal. 

През 2020 г. германският бранд стартира adidas Football Collective – ново движение, посветено на създаването на промяна чрез футбола, което обединява различни инициативи. 

В специализирания магазин за отборна екипировка ABSOLUTE TEAMSPORT, в магазини SPORT DEPOT и онлайн на sportdepot.bg можеш да намериш топка Al Rihla Pro и тренровъчни топки.