Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

SPORT DEPOT и Национален спортен клуб „Олимп“ в партньорство за още постижения

Плувци от Национален спортен клуб „Олимп“ ще продължат да постигат успехи със SPEEDO, чийто официален представител за България и Румъния е SPORT DEPOT. Дни преди новогодишните празници бранд мениджърът на SPEEDO Светослав Налбантов и председателят на клуба Емил Милков си стиснаха ръцете за нов спонсорски пакет. Той ще се разпредели между треньорския състав и 12 състезатели, като ще обхваща двойно повече деца в сравнение с предходния. Спортистите ще получат екипировка на световноизвестния бранд SPEEDO. Тя ще бъде от най-новата серия Fastskin, чийто дебют със световния елит ще е на Олимпийските игри в Токио през 2020 година. През миналата година двете страни стартираха партньорството си, водени от общи ценности и желание за успехи. Постиженията на състезателите на Спортен клуб „Олимп“ за 2018-а и 2019 година са впечатляващи.

От януари насам плувците от Национален спортен клуб „Олимп“ са спечелили 198 медала в състезания от календара на Българската федерация по плувни спортове. От тях 75 са златните медали, с един по-малко са сребърните, а бронзовите - 49. Така от клуба отбелязват още по-добра година, след като през 2018-а са спечелили над 100 медала от състезания в календара на БФПС, купа за най-добро постижение, а 10-годишният Мартин Омаров е грабнал 8 купи за най-добър състезател. 

През тази и миналата година най-възрастният член на клуба – 75-годишният Ангел Милков, също има забележителни успехи в басейна. През 2018-а той преплува 10 километра в 25-метров басейн за 3 часа, 32 минути и 30 секунди, а на 1 септември 2019-а постигна световен рекорд за възрастта си, като преплува 20 км за 7 часа 45 минути и 43 секунди. На 17 юли тази година състезателят на „НСК Олимп” Цанко Цанков сътвори история, след като стана първият, преплувал Бургаския залив. 31-годишният мъж измина разстоянието от нос Емине до Маслен нос, което е близо 45 километра, за 14 часа и 19 минути. 



Социалната отговорност е неизменна част от културата на SPEEDO. Брандът изповядва обща философия с клуба. Заедно ние подкрепяме, вярваме и работим за развитието на плувния спорт в България. За нас той е най-добрият начин за възпитание на добродетели у децата и формиране на устойчива ценностна система още в най-ранна възраст. Съветваме ви да изберете Национален спортен клуб „Олимп“ за любимото място на вас или вашето дете. Там ще срещнете всеотдайност, любов и най-високо ниво на професионализъм. Доверете се на SPEEDO за постигането на още по-добри резултати!