Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

SPORT DEPOT и Lions Clubs Bulgaria си партнираха в спортни събития с кауза

Изминалата седмица беше динамична, но и много вълнуваща за екипа на SPORT DEPOT. Спортната верига се включи в две събития с идеална цел, организирани от Lions Clubs Bulgaria, в градовете София и Видин.

Първото от сериятa събития с кауза се проведе в Южен парк, София и имаше за цел да популяризира ползите от бягането както при възрастните и децата, така и при хора с ограничена двигателна способност. Събитието събра участници от всякаква възраст – любители, ентусиасти и професионални бегачи, както и майки и деца с увреждания. Участниците бягаха на две дистанции – 2.5 и 5 км., обединени от каузата да спортуват заедно и да помогнат на хората с нарушена двигателна активност. Най-издръжливите от тях, които успяха да финишират и да се включат в кондиционната тренировка с тренер Анна-Мария, получиха награди от SPORT DEPOT.

Сред основните партньори на събитието бяха Run+, SPORT DEPOT, НЛП България, STEMICO, ParaKids, RAMCOPHARM и "Банкя".

Второто събитие с кауза, организирано от Lions Clubs Bulgaria в партньорство със спортната верига SPORT DEPOT и Run+, се проведе на 1 юни в град Видин. Инициативата премина под мотото „Спортът за едно по-здраво поколение“ и в нея участваха стотици видински деца на различна възраст. Събитието се превърна в истински спортен празник в Деня на детето, а видинските деца имаха възможност да се включат в различни спортни прояви като маратон, шах и стрийтбол.

Празникът беше открит от заместник-кмета на Видин Светослав Скорчев. Той поздрави организаторите и партньорите за инициативата и отбеляза, че е изключително важно децата да бъдат ангажирани със занимания, които развиват физическата култура, както и много качества като сила, издръжливост, воля на духа. 

Над 160 деца се включиха в маратона в Крайдунавския парк и преминаха по маршрута от Художествената галерия до розариума в близост до крепостта „Баба Вида“ и обратно. Програмата продължи с турнир по стрийтбол. Той се проведе в близост до Телеграф капия и в него участваха общо 22 отбора, паралелно с това над 40 деца се включиха в турнир по шах и подложиха на изпитание способността си за логично мислене.

Награждаването на най-добре представилите се в различните прояви се състоя на откритата сцена при БиблиоПощата. Там беше изтеглена и томболата с награди, осигурени от SPORT DEPOT и останалите спонсори, в която имаха право да участват всички, включили се в спортния празник. Третото събитие от серията инициативи с кауза е предвидено за есента и ще се проведе в град Плевен, където SPORT DEPOT отново ще се включи като партньор и основен спонсор.