Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

RUN BULGARIA 2023: дряновци победиха в Дряново

Последното състезание от веригата RUN BULGARIA за 2023 година се проведе в Дряново на 13 октомври (петък). Двамата най-добри дряновски атлети в последните години Маринела Нинева и Стоян Владков спечелиха победи на 13-километровото трасе от стадион „Локомотив“ до Дряновския манастир и обратно.

В сутрешните часове около стадиона бяха стартовете от 54-ото издание на крос „Колю Фичето“, а началото на „Дряново рън“ бе в 12:00 часа.

Победителят Стоян Владков e учител във Велико Търново и основател на клуб „Етър – Атлетик“ и в последните метри бе подкрепян от своите възпитаници, които бяха на стадиона. Владков, който само 72 часа преди състезанието в Дряново бе първи на 6.5 км на „Нови пазар рън“, измина дистанцията за 43:25 минути и бе с убедителна преднина пред световния шампион за ветерани на планинско бягане Шабан Мустафа (Шампион – Сунгурларе) – 44:52. Трети в мъжката надпревара бе Иван Попов (Берое – Стара Загора) с 45:25.

Маринела Нинева подобри личния си рекорд на маратон в София на 8 октомври с 2:41:02, а пет дни след това с усмивка покори и „Дряново рън“ с 50:38 на 13 км. На повече от километър зад нея бе Билсерин Сюлейман (Нови пазар) – 55:58. Сюлейман дойде от Нови пазар, където взе домакинска победа на 10 октомври на 13 км. Третата позиция извоюва многократната шампионка на дълги бягания – 51-годишната Милка Михайлова (Дунав – Русе) с 58:40. Шампионката на планинско бягане Надежда Ангелова (Младост 2012 – Благоевград) завърши четвърта само 40 дни след раждането на втората си рожба и като носеше на ръце първия си син.

Веднага след старта на дългата дистанция деца и начинаещи бегачи се включиха в състезание на 1 км по трасето използвано за пробег „Колю Фичето“. 

Награждаването на „Дряново рън“ извършиха новият президент на БФЛА Иван Колев, Тодор Георгиев – председател на общинския съвет на община Дряново и Красимир Димитров – временно изпълняващ длъжността кмет на община Дряново.

Призьорите получиха парични премии, ваучери от SPORT DEPOT и фланелки NIKE. Другите партньори на RUN BULGARIA – Стинг, Биофар и минерална вода „Банкя“ също осигуриха подаръци и подкрепа за събитието, както и за всички състезания от веригата през годината.