Обувките на швейцарския бранд On: осезаем комфорт - забележителна визия

Иновации и технологии за комфортно бягане и тренировки – това предлагат обувките на швейцарската марка On, които те очакват в магазин SPORT DEPOT MEGA STORE и онлайн на sportdepot.bg

Брандът On е създаден в швейцарските Алпи и си поставя целта да промени усещането за бягане. Всичко се основава на идеята за меки приземявания и енергични оттласквания на краката. 

Оn нарича това "бягане в облаците", а технологията на своите обувки – CloudTec.

Историята започва в Швейцария

Не само любовта към спорта събира бившия професионален атлет Оливие Бернхард и неговите приятели Дейвид Алеман и Каспар Копети. Те създават първите обувки On през 2010 година, а целта е продуктът да се представя на високо ниво, а бягането да е удовлетворяващо и забавно.

On стартира от Цюрих, Швейцария с голяма амбиция: да промени света на бягането. За десетилетие обувките стъпват в над 50 страни и придружават 7 млн. бегачи в любимия спорт.

Иновацията на бранда – технологията Cloudtec 

CloudTec e система в обувките On, съставена от отделни елементи с различна големина, които се компресират при приземяването и след това възвръщат обичайната си форма, за да те отведат напред.

Така осигуряват необходимото ти омекотяване в точния момент, както и възвръщаемост на енергията при оттласкването на всяка крачка. Елементите се компресират както вертикално, така и хоризонтално. CloudTec e система с високо ниво на адаптивност, благодарение на самостоятелните Cloud елементи, което осигурява изключителен комфорт. 

За да създаде системата, екипът на On провежда множество тестове. Дебелината, плътността, височината и позицията на всеки отделен елемент влияе върху функционирането на технологията като цяло. Eлементите са измерени прецизно, както и пространството между тях. Често пъти това, което е ефективно за единия пол, някой от размерите на обувките или модел, не е ефективно за другия. Финото настройване е труден процес, тъй като „в играта влизат много променливи“, казват от On.

Екипът играе с геометрията на елементите. В задната част на обувките при петата те са по-големи, кухините - също, тъй като това позволява повече омекотяване. Към предната част на обувката „облаците“ стават по-малки, като формата на кухините също е важна. Разработващите обувките експериментират и с пространствата между „облаците“, тъй като е от значение всеки елемент да „се движи“ свободно.

При прототипите дизайнерите разглеждат представянето на всеки облак много внимателно, за да отговори то на конкретните цели и очаквания. Това е резултат от много часове експериментиране и тестване.

ClaudTec технологията в някои модели се допълва от пяната Helion, която е лека, издръжлива и предлага безкомпромисно омекотяване и възвръщаемост на енергия независимо от метеорологичните условия.

Speedboard елементът в обувките е този, който подпомага прехода от приземяване към оттласкване на краката и те кара да продължаваш напред, както би очаквал от обувките On.

С бързи стъпки към успехи 

През лятото на 2013 година технологичните обувки вече са на краката на швейцарската олимпийска шампионка в триатлона Никола Шпириг, а през есента на същата година белгиецът Фредерик ван Лиерде печели Ironman World Championships, носейки новия по онова време модел Cloudracer 2014. 

През 2014-а стартират леките обувки On Cloud с омекотяване по цялата дължина на стъпалото, а брандът се нарежда сред призьори в класация на Runner’s World. Следващата година печели и златно ISPO отличие.

On продължава да разраства портфолиото си и да трупа още ногради. През ноември 2017 година на пазара се появява моделът Cloud X - за бегачи с афинитет и към други спортове, които искат да разнообразят тренировките. 

Брандът и неговите продукти се развиват с бързи темпове и през следващите години, а към тима се присъединява и тенис легендата Роджър Федерер, за да допринесе със своя опит. Историята продължава…

В магазин SPORT DEPOT MEGA STORE и онлайн на sportdepot.bg вече можеш да намериш обувки On, сред които моделът за тренировки Cloud X и обувките за планинско бягане Cloudventure и Cloudvista.

Технологичните обувки за ежедневието Cloud 5 на On можеш да откриеш в магазин DISTRICT PARADISE CENTER и онлайн на districtshoes.bg.

Очаквай още модели на бранда в асортимента на SPORT DEPOT.