Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Благотворителен турнир по лека атлетика за деца събра средства за благородна кауза

На 15.10.2023 г. се проведе първият Благотворителен турнир по лека атлетика „Athletic cup“, организиран от клуб Атлетик, заедно със SPORT DEPOT. Събитието подкрепиха и други партньори – Monev Marketing Innovations, Алкотека, Mustaff parfum, Genius sport и още.





Всички знаем ползите от движението и любовта към спорта. Искахме обаче да ги покажем нагледно на малчуганите и да им дадем възможност да усетят емоцията, която състезанието носи. Предвидени бяха 3 дисциплини, в които децата да премерят сили – бягане 50 метра, скок от място и щафета. Състезателните групи бяха съобразени с възрастта и физическата подготовка на участниците. Близо 100 деца на възраст от 1 до 4 клас се включиха в Благотворителния турнир по лека атлетика „Athletic cup“. Той се проведе на Национален стадион „Васил Левски“ в една от най-слънчевите есенни недели.




Денят беше изпълнен с вълнение, движение и много усмивки. За загрявката, дисциплината и спортния хъс на участниците се грижеха възпитаниците на клуб по лека атлетика Атлетик София. На място присъстваха Валя Демирева, Слави Мутафов и други изявени атлети и треньори, които бяха насреща за съвет или мотивация на децата, дошли да се състезават. Всеки млад спортист получи комплимент от SPORT DEPOT, а най-добрите бяха почетно наградени и получиха подаръци, осигурени от SPORT DEPOT и от други партньори на събитието.




Освен полезно раздвижване и забавление за малките, нашият Благотворителен турнир по лека атлетика имаше и друга цел. Всички събрани приходи от събитието, бяха дарени за лечението на Бранимир Баев – бивш волейболист, който, за съжаление, се бори с тежко онкологично заболяване. Събраната сума от 1780 лева вече е внесена от клуб Атлетик по сметката на Бранимир Баев. Пожелаваме му успешно лечение и възстановяване!




Щастливи сме, че успяхме да съберем на едно място толкова много и толкова развълнувани млади спортни надежди! Турнирът донесе на всички много емоции, а също и допринесе за смислена кауза. Благодарим на всички участници и на нашите приятели от клуб по лека атлетика Атлетик София! Надяваме се, че ни предстоят още съвместни събития и дни, посветени на нашите деца! До нови срещи!