Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Berghaus: Горд член на общността на B Corp




Когато става дума за устойчивост, социална отговорност и ангажимент за оказване на положително въздействие върху света, има нарастваща сила в света на бизнеса - B Corporations. Berghaus, име, синоним на приключенията на открито и висококачествената екипировка, гордо се присъедини към редиците на B Corps, демонстрирайки тяхната непоколебима отдаденост да поставят хората и планетата на първо място. Това не е просто етикет, това е обещание и почетен знак, който отразява техния ангажимент към по-светло и по-устойчиво бъдеще.




Повече от половин век Berghaus е в челните редици на изследването на открито и те винаги са се стремели да гарантират, че възможно най-много хора ще изпитат трансформиращите предимства на природата. Но те осъзнават, че тази привилегия идва с отговорности и като B Corp те вече са част от глобална общност, която използва бизнеса като сила за добро. Техният фокус не е само върху разпознаването, той зависи също и от упоритата работа, необходима, за да се направи истинска промяна.



Защо има значение, че Berghaus сега е B Corp? Е, това е ясен знак, че наистина им „пука” – за нашата планета и хората, които я наричат свой дом. Да бъдеш B Corp не е просто значка, това е независим стандарт, който подчертава техния непоколебим ангажимент към околната среда и социалната отговорност. Това е повече от печалба за Berghaus, това е крачка напред да направиш света по-добър със своето присъствие.



Постигането на сертификат B Corp не е просто един лист хартия, това е висока летва, която малко компании могат да достигнат. Berghaus винаги се е стремял към достигането на нови висоти и този конкретен връх означава много. Не винаги е било модерно да се фокусираме върху устойчивостта, но това никога не е спирало Berghaus. Създаването на оборудване, създадено да издържи, е част от тяхното ДНК-а и е доказателство за техния ангажимент към устойчивостта.




Отдадеността на Berghaus oтносно устойчивите материали датира от 70-те години на миналия век, когато те повторно използват стари тракторни гуми в своите гети Yeti, поставяйки началото на продължаващото им търсене на по-устойчиви тъкани и методи на производство. Техният ангажимент се простира и върху хората зад кулисите, осигурявайки безопасни и етични условия на работа за тези, които правят тяхната изключителна екипировка.



През цялата си легендарна история Berghaus е бил партньор в инициативи, които опазват природата и подпомагат достъпа до природата за всички. Техните действия говорят повече от думите и работата им вече е призната от B Corp. Днес Berghaus не само е над средното ниво в повечето области в сравнение с техни конкуренти, но те също така са прозрачни за напредъка си. Те с гордост споделят своите резултати от B Corp за 2022 г., демонстрирайки напредъка, който са направили, и областите, върху които продължават да работят за подобряване. За Berghaus прогресът е непрекъснато пътуване и те вярват в прозрачността на всяка стъпка от пътя.




Ставането B Corp не е еднократно постижение за Berghaus. Това е постоянен ангажимент, пътуване без финал. През 2025 г. те ще бъдат подложени на друга оценка от B Lab, мрежата с нестопанска цел, движеща движението на B Corp, за да се гарантира, че остават на правилния път. Това демонстрира непоколебимата отдаденост на Berghaus към непрекъснато усъвършенстване и търсене на отговорност.



Един от забележителните аспекти на B Corp е общността, която предлага. Berghaus цени тази уникална мрежа от бизнеси със сходно мислене, където могат да се учат един от друг, да споделят най-добри практики и колективно да държат отговорни действията си. Те насърчават повече фирми да се стремят към сертифициране от B Corp и да се присъединят към това специално движение.



Ставайки сертифицирана B-Corp, Berghaus, направи значителна стъпка към едно по-устойчиво и по-отговорно бъдеще. Техният ангажимент да поставят хората и планетата на първо място е повече от просто думи; това е начин за правене на бизнес. Тъй като те продължават да се подобряват и дават пример за индустрията, става ясно, че Berghaus не прави просто приключенията на открито възможни; те имат за цел да направят света по-добро място приключенствайки.