Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Италианската марка Нордика е създадена през 1939г от братята Вакари, които първоначално са произвеждали обувки. След Втората световна война марката Nordica се специализира в производството на ски обувки, въпреки че продължава да снабдява пазара с крос-кънтри ски обувки и ботуши за катерене. Работата все още била сезонна, а производството ръчно. През 60–те става голяма трансформация: 1963 отбелязва началото на щраймера – система за заключване на ски обувката изработена в Австрия, която се прилага за първи път в Италия от Nordica. Голямото нововъведение през тази година обаче било изцяло полиоретанова ски обувка, специална форма (една за дясна и една за лява обувка) произвеждана постредством пресоване.

Спорт Депо е официален представител на марката за България. В нашите магазини можете да намерите голямо разнообазие от ски обувки, ски и аксесоари на марката.