Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.


Спорт Депо е изключителен представител на Coleman за България.
 

През 1901 година в Уичита, щата Канзас, младият мъж Уилям Колмън с предприемачески дух и страходни идеи започнал производството на фенери. Компанията става популярна  с изобретяването на добре познатата ни Колман лампа през 1909 г. и фенера през 1914 г., който бележи повече от 50 милиона продажби и се превръща в емблематично лого на Компанията

Факти:
По време на Първата Световна Война Coleman Company произвежда повече от един милион лампи и фенери за Американските фермери. Продуктите на Компанията са обявени публично от Американското правителство за жизнено важен фактор по време на военни действия.
По време на Втората Световна Война, по поръчка на Американската армия, Coleman произвежда изключително компактен котлон, който да оперира в екстремни температури (- 51⁰ до + 51⁰ C) при това с всякакво гориво. По – късно същият този котлон, заедно с JEEP, са обявени за най-ключовите фактори в оцеляването на Американските войници.

Повече от 100 години по-късно същият дух съчетан с изобретателността е това която движи марката Coleman напред. Страстта към къмпингуването и почивка сред природата карат компанията да непрекъснато да инвестира в производството на различни продукти- палатки, спални чували, лампи, раници и чанти, мебели за къмпинг и много други. Продуктите на фирмата са комбинация от високо качество, удобство и комфорт.


За повече информация: http://www.coleman.eu/