История

 • За компанията
 • Философия
 • Нашето мото
 • История
 • Инвеститори
 • Политика за подаване на сигнали за нередности
 • 1998

  Основаване на компанията. Бизнесът стартира с продажба на германските фитнес уреди Kettler и канадските York.

  1999

  Подписване на търговски договор с METRO, в резултат на което веригата става най-големият и стратегически партньор на SPORT DEPOT по това време. Започва масово развитие на SPORT DEPOT в страната чрез разрастване на дистрибуторската мрежа и значително увеличение на продуктовото портфолио. Сключва се договор за дистрибуция с марката за фитнес аксесоари Body Sculpture и сауните Lagerholm.

  2001

  SPORT DEPOT открива офис в град Ниш, Сърбия.

  2003 – 2004

  Развитие на мрежата за дистрибуция на фитнес уреди. Стартира строежът на нов магазин SPORT DEPOT във Варна.

  2005

  SPORT DEPOT провежда първата дилърска конференция, на която в к.к. Боровец се събират всички дилъри и партньори от страната. 

  Откриване на първия франчайз магазин в Благоевград през септември. Пред декември SPORT DEPOT подписва договор за дистрибуция на италианската спортна марка Lotto. Това поставя основите на развитието на SPORT DEPOT освен като верига за фитнес уреди, и за търговия с дрехи и обувки.

  2006

  SPORT DEPOT открива нова търговска и офис сграда с площ от 10 000 кв. м в непосредствена близост до „Бизнес парк“ в София. В новата и модерна сграда се помещават офисите на компанията, фитнес център, магазини и сервиз.

  2007

  Откриване на офис в Букурещ, Румъния. Подписване на търговски договори с METRO и Carrefour в северната ни съседка. През ноември SPORT DEPOT издава първия по рода си каталог за спортни стоки в България. Първоначалният тираж е 30 000 копия, следват и два допълнителни тиража. Каталогът включва голямо разнообразие от спортни стоки от много и различни марки, които SPORT DEPOT дистрибутира на българския пазар.

  2007 - 2009

  През този период SPORT DEPOT подписва няколко ключови договора със световноизвестни марки като adidas, Puma, Nike и много други. Благодарение на това продуктовото портфолио на веригата се разраства значително, а обликът на магазините се променя коренно. Откриват се също така нови магазини в София, Варна, Пловдив, Стара Загора, Бургас. Разрастват се и франчайз обектите в градове като Сливен, Ловеч, Хасково и Кюстендил.

  2009

  Тази година е знакова в историята на SPORT DEPOT тъй като на 1 юни се сключва договор със SPORT 2000 International. SPORT DEPOT става част от една от най-големите вериги за спортни стоки в Европа. С подписването на този договор SPORT DEPOT получава достъп до по-изгодни търговски условия и портфолио от продукти, с което има възможност да предложи много повече на своите клиенти. Магазините променят облика си и следва процес на ребрандиране, промяна на логото и идентичността на компанията. През септември в Сливен SPORT DEPOT открива първия франчайз магазин под знака SPORT 2000/SPORT DEPOT.

  2010

  SPORT DEPOT подписва договор със SPORT 2000 и получава правата да представлява марката и в Сърбия. Първият магазин под знака SPORT 2000 е открит в Ниш през март. Магазинът е с площ от 300 кв. м и се намира в близост до центъра на града.

  2011

  Откриват се нови магазини в градовете Ловеч, Габрово и Русе. SPORT DEPOT подписва договор и става официален дистрибутор на световноизвестните марки за туристическа екипировка Ice Peak и Jack Wolfskin.

  2012

  Откриване на нови магазини SPORT DEPOT в Bulgaria Mall и Galaxy Trade Center в София, както и магазини във Велико Търново и Плевен. Подписва се договор за дистрибуция с американската марка за спортни облекла Champion.

  2013

  Откриване на нови магазини SPORT DEPOT в Paradise Center в София и на главна улица в Дупница. SPORT DEPOT стартира дистрибуцията на марките за ски екипировка Nordica и Tecnica, с което се поставя началото на експанзия в търговията както на дребно, така и на едро на пазара на ски екипировка, ски rental бизнеса и партньорствата с различни ски клубове. През тази година SPORT DEPOT стартира онлайн продажби в Румъния на www.sportdepot.ro.

  2014

  SPORT DEPOT става официален дистрибутор на Speedo за България и Румъния, което създава много нови бизнес възможности. Важното в случая е, че от Speedo International внимателно проучват компанията и виждайки огромния потенциал и стратегия на веригата, сами се свързват с ръководството и искат среща за да започнат продажби чрез Sport Depot.

  2015

  SPORT DEPOT става дистрибутор на марките Dakine и Havaians за България. Открива се нов магазин в Благоевград, както и специализиран магазин за туристическа екипировка в Serdika Center в София. SPORT DEPOT подписва исторически договор с футболен клуб ЦСКА за екипиране на отбора с италианската марка Lotto. Магазините на SPORT DEPOT стават официалните магазини, в които феновете на армейците могат да намерят както официалните екипи, така и лицензирана фен екипировка. Част от продажбите SPORT DEPOT отделя за подкрепа на клуба.

  2016

  Откриване на два нови магазина в Park Center в София (бившият City Center Sofia) и в мол Markovo Tepe в Пловдив. 

  SPORT DEPOT стартира продажба на марките Under Armour, Skechers и Caterpillar като дистрибутор в България.

  2017

  SPORT DEPOT основава нова верига с името District – магазини, специализирани за спортни и лайфстайл обувки от топ марки. Първият магазин District е открит в Serdika Center София, а само месец по-късно отваря магазин District и в най-големия търговски център в България - Paradise Center в София. Малко след откриването на първите магазини започва да функционира и онлайн платформата www.districtshoes.bg. Година по-късно стартира и продажба в съседна Румъния - www.districtshoes.ro. 

  През април SPORT DEPOT релокира съществуващия си магазин в Paradise Center на ново място и открива нов, много по-голям магазин с площ от 800 кв. м.

  2018

  Юбилейна година за SPORT DEPOT - 20 години от основаването на компанията. Продължава развитието на веригата District с отварянето на два нови магазина - в Mall Plovdiv и в Burgas Plaza. Откриване и на нов магазин SPORT DEPOT в Бургас. Освен това започва дистрибуцията на туристическите марки Osprey и Berghaus, брандът за ски екипировка Fisher, както и този за детски стоки Lego Wear. На 6.07 се подписва договор с ФК Левски за отборна екипировка Nike.

  2019 

  SPORT DEPOT открива нов магазин в Бургас, а в Delta Planet Mall във Варна отварят врати търговски обекти и от двете вериги – SPORT DEPOT и District. 

  През лятото на 2019 година SPORT DEPOT се разраства на Балканите, откривайки най-големия магазин за спортни стоки в Северна Гърция. Магазинът в Limani Center в Солун е първият наш обект в южната ни съседка, като появата му бе предшествана години преди това от онлайн магазина www.sportdepot.gr.

  2020

  През май откриваме трети свой магазин в Пловдив, а локацията е търговският център Via Park.