Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Започна есенното издание на Run Bulgaria 2022

SPORT DEPOT се включва като основен партньор във всички събития и с атрактивна фен зона на маратона в Кюстендил

Есенното издание на Run Bulgaria 2022 стартира на 8 септември с петото издание на „Пазарджик рън“. До края на сезона предстоят още четири състезания в Студентски град (22.09), Перник (01.10), Нови Пазар (12.10) и Дряново (16.10). Голямото събитие от есенния състезателен тур е маратонът в Кюстендил на 18 септември, в който веригата SPORT DEPOT и спортният бранд Nike ще се включaт с подаръци, забавни фотоси и късметлийска томбола за всеки участник и зрител на събитието. 

Милица Мирчева и Йоло Николов от „Атлет“ – Мездра триумфираха в петото издание на „Пазарджик рън“ на живописното трасе в парк „Острова“ на река Марица на 8 септември.

Милица, която през тази година подобри националния рекорд на маратон, завърши дистанцията от 5.36 км за 18:01, втора финишира Маринела Нинева (Локомотив – Дряново) с 19:34, а трета бе Маринела Цекова (Златен шпайк) с 21:20.

Йоло Николов финишира с време 16:25, втори беше Мирослав Спасов (Атлет – Мездра) с 16:45, а националният състезател по триатлон Борислав Палашев (СК Палашев – Пазарджик) финишира с време 16:48 и така оформиха челната тройка при мъжете.

При девойките убедителна шампионка стана Памела Ени (Жулистан) с 20:08 с минута аванс пред Симона Гочева (Нова Загора) – 21:08 и Димана Стефанова (Хебър МПК – Пазарджик), която е специалистка в модерния петобой – 22:037.

Мартин Чекански (Юниверсал – София) завърши заедно с Милица Мирчева за 18:03 за победата си при юношите. След него бяха местните атлети Любомир Германов (Олимпиец) - 18:47 и Радослав Христов (Шампион) – 20:18. В класирането за спортисти от Пазарджик третата при девойките Димана Стефанова бе първа пред Никол Колишева (СК Палашев) 23:37 и Теодора Маринова (Шампион) 24:18. Борислав Палашев, Любомир Германов и Радослав Христов взеха по още една награда като най-силни бегачи от Пазарджик.

Най-добрите при мъжете и жените застанаха на старт и на щафетното бягане 4х1.786 км, а на първия пост имаше интересен двубой между победителката Милица Мирчева и шампионката на България на 800 м и 1500 м Лиляна Георгиева (Актив 2013 – Пловдив). Георгиева победи с една секунда 5:37 срещу 5:38, но отборът на Мирчева „Веселите шишарки“ с Маринела Нинева, Йоло Николов и Георги Гергов бе краен победител с 21:22 на дистанция 7.144 км. Лиляна от квартетът на „Коравите бегачи“ заедно с Силвия Георгиева, Мирослав Спасов и Алекс Василев зае второто място с 22:01. Отборът на „Златен шпайк“ в състав Мартин Върбанов, Маринела Цекова, Памела Ени и Илия Куцаров е на трета позиция с 24:45. 

В състезанието се включиха над 200 участника, а десетки деца от 6 до 13 години се забавляваха в занимание по „Детска атлетика“, което се проведе на входа на парк „Острова“ близо до старт финала на състезанието. Всички деца получиха грамоти от организаторите.

Стартът на бягането започна с 200-метрова дистанция за хора в неравностойно положение, а традиционно стартът бе даден за пети пъти от кмета на община Пазарджик – Тодор Попов и Ренета Камберова – бронзова медалистка от олимпийските игри в Рио 2016 с ансамбъла по художетсвена гимнастика. Кметът Попов също пробяга част от трасето със стартов номер 1. 

Най-добрите бегачи получиха подаръци от основния спонсор на "Пазарджик рън" – "Лакрима", както и от партньорите на Run Bulgaria – SPORT DEPOT, Нестле за „Живей Активно“, Хавал, Митвас, Поларис и минерална вода „Банкя“.

Голямото събитие, което всички спортисти и любители на бягането очакват, е маратонът в Кюстендил. Събитието ще се състои на 18 септември, а старт-финалът е в 9:00 ч. от площад „Велбъжд“ в центъра на града. Дистанцията на маратона е 42.195 км, на полумаратона – 21.0975 км, а децата и начинаещите ще се състезават на дистанция 2 км.  

За да насърчим нашите клиенти и приятели да участват в бяганията от Run Bulgaria, сме им подготвили специален комплимент: с промокод runbul2022extra, с който всеки получава 50% отстъпка от цената за регистрация.

Маратонът в Кюстендил традиционно се превръща в истински празник за града, атлетите и публиката. Част от атракциите в тазгодишното издание ще е фен зоната на SPORT DEPOT и Nike. Спортната верига e един от основните партньори на Run Bulgaria и ще се включи с допълнителни изненади за всички гости на събитието. Подаръци, забавни фотоси и късметлийска томбола ще очакват всеки посетител на фен зоната. 

Един от всички участници в томболата ще бъде късметлията, който ще спечели спортен екип на Nike на стойност 200 лв. Неговото име ще бъде обявено на 23 септември във Facebook страницата на SPORT DEPOT, а правилата за провеждане и участие на играта можеш да видиш тук

Призоваваме всички малки и големи спортни ентусиасти да посетят нашата фен зона, а ние ще се погрижим за доброто им настроение и хубавите спомени.