Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Ясни са първите финалисти в Maximal Revenge 3

Спортното онлайн риалити Maximal Revenge 3 предложи интересна игра на стратегия и сила и много напрегнати моменти на полуфинала в състезанието. Шест двойки излязоха готови за битка: Явор и Виктория, Сюзън и Вайс, Веско и Роберта, Милен и Джералдин, Даяна и Данчо, Габи и Станислав. Наблюдаваха ги Ваня и Жени и Краси и Силвия – две двойки, които напуснаха надпреварата. Те обаче съставиха Съветът на Мaximal – колективен орган с решаващ глас за определяне на финалисти.

В епизод 11 от третия сезон на Maximal Revenge видяхме игра, която директно класира на финала две от двойките. Демонстрирайки концентрация и сила, участниците държаха тотеми с помощта на ръкохватки. Всеки тотем за мъжете тежеше шест килограма, а за жените - 4,2 кг. Според правилата в момента, в който една от ръкохватките излезе от тотема, или целият тотем падне на земята, участникът отпада. Условията изискваха тотемът да не опира тялото, а ръцете да не се кръстосват, всичко останало е позволено.

В началото на играта представителите на Съвета на Maximal изразиха мнение, че играта е доста трудна, трябва много психика и стратегия. „Играл съм такава игра и е доста тежка“, каза Краси. Ваня пък сподели очакването си, че играта ще приключи много бързо и посъветва участниците да се опитат да издържат няколко секунди повече от другите. 

Всеки от полуфиналистите избра различен захват на тотема на старта. Първа от играта отпадна Даяна, а след нея - Станислав, трети се нареди Данчо, последван от Сюзън. Габи бе следващият участник аут от играта, а после и Вайс. В даден етап от играта тотемите трябваше да бъдат изправени от участниците успоредно на тялото.

Това бе моментът, в който и Джери отпадна. Последва я Вики. 

В 17-тата минута от началото и Явор напусна играта. „Много ни е яд, защото беше на косъм, бяхме близо до това да се класираме на финала, секунди разлика“, казаха двамата с Вики.

Така две двойки поеха към финалите, като трима участници – Веско, Роберта и Милен, успяха да удържат тотемите в продължение на 17.08 минути. И докато мъжете не изненадаха никой с представянето си, то дамата определено учуди останалите. „От началото до края нейният захват не мръдна. Това момиче ме изумява“, подчерта Станислав.

Роберта определи играта като „много готина, но и много тежка“.

„Изискваше се тактика, освен сила и издръжливост. По време на играта си мислех, че трябва да се съсредоточа в нещо друго. Медитация, просто се пренасям някъде другаде, защото раменете изтръпват жестоко, има страшно парене, но когато умът ти е някъде другаде, не усещаш по този начин тялото“, разказа Роберта. 

Тя поясни, че за успех в играта трябва да се заклинят и наклонят ръкохватките, за да „не се опъва със сила, защото няма как мускулите да издържат толкова дълго време“.

Веско пък призна, че отборът е постигнал победата благодарение на Бети, тъй като тя изковала стратегията, а той само следвал нейните инструкции.

 „Да премериш сили с участници от такива формати и да си сред първите финалисти, това е гордост и чест. Благодарим на последователите си за подкрепата и нека да видят, че имаме още какво да дадем на такъв тип игри“, казаха те.

Милен, който успя да удържи тотема си до края, благодари за подкрепата на съотборничката си. „Предпочитах да не гледам в него, защото ми беше притеснено, да го оставя на спокойствие, но му подсказвах за другите“, каза Джери. 

Милен изтъкна, че Джералдин със своите наблюдения „този изпуска, онзи прави гримаси“ му е помогнала. „Така, като ти казват за другите, адреналинът се вдига и продължаваш да държиш“, обясни той.

Четирите двойки, отпаднали от играта, ще се изправят в нова битка и една от тях ще спечели, а Съветът ще изпрати още една към финала. Кои са другите два отбора финалисти предстои да разберем. 

Гледай следващия епизод на Maximal Revenge 3 в понеделник, 26 юли, от 20:00 часа в YouTube канала на Maximal и в специално разработената ни страница.