Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Включи се в състезанието, изкачи Пътеката на Боян Петров на 3 октомври!

Включи се в скоростно изкачване на Пътеката на Боян Петров - Копитото 2020, на 3 октомври. Тази година то е посветено на изкачването на връх Кангчендзьонга от алпиниста.

Петров е първият българин, стъпил на третия по височина връх на Земята (8586 м). Той покори Петте съкровищници на великия сняг, както в превод звучи името на осемхилядника, на 20 май 2014 година.

Организаторите на изкачването на Копитото 2020 вярват, че това е начинът, по който да бъде почетен Боян Петров. SPORT DEPOT подкрепя инициативата и осигурява награди за онези, които се осмелят да поемат по маршрута. 

Събитието на 3 октомври има състезателен характер, като заставайки на старта на трикилометровия маршрут всеки се надпреварва най-вече със себе си, а не с другите. Затова и във връзка с епидемиологичната обстановка всеки състезател стартира когато си поиска в интервала от 8:00ч. до 12:00 ч., а времето ще се отчита от състезателния чип, прикрепен към номера му. 

Регистрацията вече е отворена тук, но желаещите могат да се регистрират и на място в деня на състезанието. А тези, които се регистрират предварително, могат да вземат стартовите пакети на 1 и 2 октомври между 08:00ч. и 20:00ч. от адрес: София; ул. Янтра N5; вх. Б; ет.1; ап.5. 

Тази година стартова такса няма да има, но всеки може да остави някаква сума в специално подготвена за целта кутия. Награди, медали, сертификати и лакомства ще има за всеки, осмелил се изкачи Копитото 2020! 

Очаквайте скоро изчерпателна информация с всички технически и организационни подробности за състезанието във фейсбук страницата, посветена на Копитото 2020.