Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

ULTRABOOST 22: Създадени от жени за дамите любителки на бягането

Дизайнът на новите дамски обувки за бягане adidas Ultraboost 22 е базиран на данни, за да предостави на жените бегачи обувки, които са комфортни, с подобрения и предимства, съобразени с нуждите им и със спецификите за техните крака.

СЪЗДАДЕНИ ЗА ДАМСКИТЕ КРАКА

Екипът от жени дизайнери и разработчици на adidas си сътрудничи тясно с бегаческата общност и с хората, тестващи продукти на бранда, за да създаде нов силует на дамските обувки Ultraboost 22. Това е най-голямата актуализация на Ultraboost досега, а моделът е в челните редици по представяне от дебюта на линията през 2015 година. Ultraboost 22 съчетава технология за възвръщаемост на енергия с изискан дизайн за максимален комфорт.

adidas използва наблюдения за спецификите при дамите и данни от 1,2 млн. сканирания на крака, направени и анализирани от изследователите на обувки и технологии Jura, Žabkar & Džerosk. 

Чрез тях дизайнерите идентифицират ключови разлики във височината на стъпалото, анатомичните особености на петата и тенденции в цикъла на походката при жените, за да актуализират и усъвършенстват Ultraboost 22 така, че да пасват по-добре на дамските стъпала.

Новата форма на обувките, стъпила на основите на S-образния калъп на Ultraboost 21, е прецизно проектирана, за да създаде по-тясно пространство за петата, по-плитък профил в предната част на стъпалото и по-ниска зона за стелката, докато наскоро усъвършенстваната външна подметка цели да помогне да се сбогувате със свръхпронацията.

„Създадохме adidas Ultraboost 22, като възприехме по-холистичен подход към дизайна на обувките за бягане. Ultraboost 22 е произведен, за да подкрепи общността от жени бегачи, предоставяйки им обувки, характеризиращи се с комфорт и отзивчивост“, казва за Ultraboost 22 Нора Вилимциг, старши продуктов мениджър в adidas Running.

ХАРАКТЕРИСТИКИТЕ НА ДАМСКИТЕ ULTRABOOST 22

Възвръщаемост на енергия – новата горна част и LEP системата се комбинират с емблематичната междинна подметка BOOST, за да се осигури възвръщаемост на енергията, с 4% повече в предната част от дамските Ultraboost 21.

LEP – adidas Linear Energy Push системата работи в хармония с междинната подметка и актуализираната външна подметка за комфортно бягане.

PRIMEKNIT+ – прецизно създадените зони PRIMEKNIT+ са изработени с тъкан, 50% от която е с екосъобразните нишки Parley Ocean Plastic. Зоните осигуряват адаптивно прилягане.

Цялостно подобрение на прилягането въз основа на женската анатомия – обновеното прилягане се основава на наблюдения на анатомични особености при дамите. Това се отразява в по-тясно пространство за петата, по-ниска стелка и запазване уникалната S-образна форма за петата. Дизайнът и прилягането са в хармония с елемента отзад при петата, за да позволят на Ахилесовото сухожилие да се движи по-свободно.

Дамските обувки за бягане adidas Ultraboost 22, както и мъжки вариант на модела можеш да намериш в магазини SPORT DEPOT и онлайн на sportdepot.bg.