Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Термобельото: лекота и топлина за по-комфортна зима

По-малко от месец ни дели от настъпването на астрономическата зима и мнозина сигурно вече правят планове кога ще се отдадат на любимия си зимен спорт през следващите месеци, а други се мръщят при мисълта за идващия сезон на студ и сняг. И като стана дума за зима, се сещаме за топли обувки и яке. А защо не за термобельото?

Ето няколко причини да обърнете поглед към него! А ако вече сте го правили, със сигурност цените предимствата му. Заради тях термобельото е предпочитан първи слой в облеклото за зимни спортове и туризъм. Не подценявайте в никакъв случай качествата му и когато става дума за ежедневието Ви.

Какви са преимуществата на термобельото?

През зимата е важно термобельото да приляга по тялото, за да задържа топлината и регулира телесната температура.

То спомага потта да не се задържа, като я отвежда от кожата до външната страна на материята и тя бързо изсъхва. Така тялото Ви остава сухо, не Ви е студено и се чувствате комфортно.

Функционалното термобельо е леко и съхне бързо, след като се изпере, а в зимния сезон това е сериозно предимство.

Термобельото прилепва като втора кожа, като така изпълнява своята основна функция, а Вие се радвате на свобода на движенията. Плоските му шевове не дразнят кожата и са здрави и надеждни.

Материи и техните тайни

Термобельото се изработва от материи от синтетични и естествени материали, както и от комбинации от тях. Технологичните синтетични материи, използвани за термобельото, са леки, не задържат влага и позволяват тя бързо да се отвежда от тялото до външната част на дрехата и да се изпари. Дрехите от тези материи по праволо могат да се перат в машина, освен ако производителят им изрично не е посочил друго. И бързо да изсъхнат.

Сред естествените материали, които са предпочитани за термобельо, е мериносовата вълна. Преимущества ѝ са, че тя регулира телесната температура, тялото Ви се радва на удобство, а освен това за известно време тя не задържа неприятни миризми. И не, дрехите не боцкат както си мислят много хора. Напротив, меки са и създават приятно усещане. Те съхнат малко по-бавно от тези от синтетични материи.

Термобельо Brille – баланс между качество и цена

Термобельото Brille се предлага в три линии от технологични материи: Core, Warm и Merino. Те имат различия в материите и характеристиките, за да направят по-лесен и подходящ избора Ви.

Core е за хората, които спортуват активно през зимата, както и за свободното време. Термобельото от тази линия е изработено изцяло от високотехнологична лека, синтетична материя, която е дишаща и отвежда влагата, а ергономичната кройка и плоските шевове допълват удобството. Материята от полиестер е подходяща за температури от -5 до 10 градуса.

Ако времето е по-студено, предпочитате не толкова интензивни дейности или просто Ви е нужна допълнително топлина при същия комфорт, то термобельото от линията Warm e за Вас. То също е от синтетична материя, с ергономична кройка и плоски шевове.

Името на третата линия - Merino, говори самò за себе си. Изработено от мериносова вълна, то регулира телесната температура и е подходящо за всеки сезон, като не задържа неприятни миризми. И при него плоските шевове и ергономичната кройка допълват комфорта.

За какво да внимавате, когато избирате?

Когато решите да си купите термобельо за зимата, имайте предвид, че то трябва да приляга плътно, за да задържа правилно топлина и да оставя тялото ви сухо, така че сами преценете размера. Също така се съобразете с нивото на активност, за която ще го ползвате, и топлината, която то може да Ви осигури. Не пропускайте да обърнете внимание и на препоръките по отношение на прането и сушенето, за да запази термобельото своите функционалности.