Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

SPORT DEPOT с отличие за дългогодишно сътрудничество със SPEEDO

Тази година SPORT DEPOT отбелязва важен етап в отношенията си с Pentland Brands. SPORT DEPOT получи отличие за дългогодишно сътрудничество с един от водещите световни брандове за плувна екипировка SPEEDO. Наградата прие Албена Костадинова, бранд мениджър на SPEEDO в SPORT DEPOT на среща в седалището на SPEEDO в Лондон.

За първи път от периода на пандемията глобалните екипи на SPEEDO се събраха на едно място, обединявайки страни от цял свят. Целта бе да обменят опит и да се представи новата колекция на бранда, която очарова с интересни цветове и иновации.

Вече 10 години SPORT DEPOT е официален представител на SPEEDO за България и Румъния. Връченото отличие адмирира дългогодишното партньорство, усилията положени за изпълнение на 360-градусови маркетинг активации, включително удивителната колаборация с Водноспасителната служба при Българския червен кръст, подкрепата на инициативи, свързани с плуването, и не на последно място за постигане на добри търговски резултати.

SPORT DEPOT предлага богато разнообразие от облекла и екипировка на световноизвестния бранд, като разширява портфолиото си с нови продукти и модели SPEEDO. Българската верига за спортни стоки непрекъснато се стреми да допринесе и да подобри потребителското изживяване на своите клиенти в магазини SPORT DEPOT, съблюдавайки стандартите на SPEEDO, актуалните тенденции и съвременна концепция за ритейл дизайн. Продуктите SPEEDO се предлагат и онлайн на sportdepot.bg, като нашето желание е да повишаваме осведомеността и ангажираността на хората и в интернет магазина, и чрез каналите ни в социалните мрежи. Очакваме с нетърпение още от новите модели на марката.

Изминалите 10 години бяха изпълнени със събития и инициативи, които SPEEDO и SPORT DEPOT подкрепиха.

Продължава дългогодишното сътрудничество с Водноспасителната служба при Българския червен кръст, което съвместно със SPEEDO стартирахме преди десетилетие. В рамките на това сътрудничество SPEEDO подкрепя водноспасителната дейност, оценявайки впечатляващото качество в обучението на водни спасители.

Друг акцент е подпомагане на усилията на Водноспасителната служба при БЧК в превенцията на водния травматизъм чрез различни проекти. Между тях е и помагалото за деца „Приятели на водата“, с което малчуганите по забавен начин могат да научат как да се предпазят от инциденти във водоеми.

SPEEDO и SPORT DEPOT подкрепят и националния отбор по водно спасяване. През 2022 година Водноспасителната служба изпрати момчетата и момичетата от тима на Световното първенство по водно спасяване за първи път след дългогодишно прекъсване. 

Заедно със SPEEDO си сътрудничим с организации и плувни клубове, подкрепяме състезания и турнири, които дават възможност на младите плувци да усъвършенстват уменията си, да станат по-добри спортисти.

Наш дългогодишен партньор е Национален спортен клуб „Олимп“, чийто възпитаници плувци могат да се похвалят с над 120 медала от национални състезания и над 1280 отличия от други турнири. Визия и цел, която клубът си поставя, е да изгражда плувци от световна класа, развивайки в дългосрочна перспектива техния максимален потенциал, издигайки българския дух и създавайки поводи за национална гордост. 

През 2020 година Алекс Стойнов постигна и първия държавен рекорд за НСК „Олимп“. Роденият през 2006 година плувец постави тогава национален рекорд при юношите младша възраст на 50 м св. стил в 25-метров басейн с постижение от 24,27 секунди.

Любопитен акцент е, че с екипировка SPEEDO на 17 юли 2019 година Цанко Цанков преплува Бургаския залив от нос Емине до Маслен нос и постави рекорд за най-дълго разстояние, преплувано наведнъж в Черно море. Цанков измина 44 км и 702 м за 14 часа и 24 минути, с което записа името си в официалната статистика на родния спорт като българина, преплувал най-дългото разстояние в открити води. Плувният костюм, очилата и шапката Цанков дари на Националния музей на спорта. 

През 2019 година посланик на SPEEDO за SPORT DEPOT бе плувецът Йордан Янчев, който към момента на присъединяването си вече бе постигнал национални рекорди на 100, 200, 400 и 800 м свободен стил във възрастовата група на 16-17-годишните.

В края на 2022 година към отбора на SPORT DEPOT се присъедини младият плувец на НСК „Олимп“ Алекс Стойнов. Алекс печели състезания, трупа опит и мечтае за олимпийски медал. За нас е чест да бъдем с него през тези важни години в спорта, отбелязва Албена Костадинова. Тя подчертава, че за SPORT DEPOT е традиция да подкрепя млади спортисти. 

SPORT DEPOT продължава да си сътрудничи с организации и да оказва подкрепа на плувни турнири за израстването на младите спортисти. В магазини SPORT DEPOT и онлайн на sportdepot.bg пък подобрява потребителското изживяване на своите клиенти по отношение на плувната екипировка наред с това за продуктите на всички останали брандове в своето портфолио.