Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

SPORT DEPOT с дарение за детски спортен клуб „Атлетик–София“

Спортни аксесоари и принадлежности получи детският спортен клуб „Атлетик–София“. Средствата за дарението бяха събрани от бяганията от поредицата BACK TO NATURE: RUN+WIN през май и септември. В състезанията по планинско бягане запалени бегачи и спортни ентусиасти премериха сили с благотворителна цел по планински трасета на Витоша. 

Участници на различна възраст се включиха в двете състезания. Най-силната мотивация за тях бе възможността да допринесат за кауза, чрез която подпомагат развитието на детския спорт и здравословния начин на живот. Бяганията BACK TO NATURE: RUN+WIN бяха организирани от RUN+, SPORT DEPOT и НЛП-България и подкрепени от партньорите adidas, Red Bull, минерална вода „Банкя“, Roobar и Ramcopharm.

В началото на ноември Николай Цонов, изпълнителен директор на SPORT DEPOT, и Иво Маринов, инициатор на групата RUN+, посетиха тренировка на младите спортисти от „Атлетик–София“. Те се срещнаха и разговаряха с децата, с треньорката Валя Демирева и възпитаници на клуба. „Атлетик–София“ получи медицински топки, парашути и други аксесоари. 

„За SPORT DEPOT развитието на детско-юношеския спорт е важна кауза. Развиваме политика в подкрепа на българския спорт и на спортните клубове в страната от години, но особен приоритет за компанията ни винаги са били децата и юношите“, сподели изпълнителният директор на SPORT DEPOT Николай Цонов.

Сред участниците в срещата бе спринтьорът шампион и треньор на деца Слави Мутафов. Най-бързият българин на 60 метра е възпитаник на клуба и посланик на известния спортен бранд Nike за SPORT DEPOT. Във видео за марката, публикувано преди дни, Слави разказва своята история и си спомня началото на своята кариера преди 10 години. Лекоатлетът е уверен, че половината път към успеха е вярата, че ще го постигнеш, каквото е и заглавието на лентата. Видеото можете да видите тук

Слави Мутафов бе и човекът, който мотивира участниците в бяганията от поредицата BACK TO NATURE: RUN+WIN, като загря с тях преди бяганията. И даде старт на състезанията, чрез които бяха набрани средства за детския спортен клуб „Атлетик–София“.