Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

RUN BULGARIA: Исмаил Сенанджи и Светлозара Грозданова са победителите на „Бяла рън“

Осмото състезание от веригата RUN BULGARIA за 2023-а година се състоя на 8 септември в град Бяла (Варненска област) и предложи атрактивно трасе от 10 км по хълмовете на Стара планина, спускащи се към Черно море.

Роденият в Уганда Исмаил Сенанджи (Евър – Варна) направи силен финален километър и с 34:39 минути триумфира на финала, който бе в античната крепост „Свети Атанас“, която е превърната в музей и туристическа атракция.

Така Сенанджи изпревари основните си конкуренти – Стоян Владков (Локомотив – Дряново), който постигна време от 35:02 минути и Николай Първанов (Хермес 2022 – Благоевград) с 37:15 минути.

При жените челната тройка оформиха Светлозара Грозданова (Свети Георги – София) с 44:52 минути, Маринела Цекова (Златен шпайк) с време 47:10 минути и Билсерин Сюлейман (Нови пазар) – 50:52.
Около крепостта „Свети Атанас“ се проведе и мини бягане на 700 метра с участието на деца от София, Варна и Бяла, като се включиха и родители.

Първите осем мъже и първите осем жени бяха наградени от кмета на община Бяла инж. Пеньо Ненов. Най-добрите бегачи разделиха награден фонд от 3000 лв., а първите трима получиха ваучери от основния партньор на RUN BULGARIA – SPORT DEPOT и Nike. Други партньори на веригата Биофар и Стинг се погрижиха за възстановяването на бегачите с изотонични напитки.
Тази година град Бяла е обявен за „Европейски град на спорта“ и на територията на общината се провеждат множество спортни прояви. В сряда (6 септември) над 40 деца участваха в занимание по детска атлетика, организирано от БФЛА, община Бяла и атлетически клубове. 

Следващите кръгове на RUN BULGARIA до края на 2023-а година са в Хисаря (17 септември), Студентски град (22 септември), Нови пазар (10 октомври) и Дряново (13 октомври). Използвайте специалния промокод на SPORT DEPOT – runsd50, и се регистрирайте с 50% отстъпка за участие във всяко едно бягане от веригата RUN BULGARIA 2023.