Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Реваншът на гигантите - ПСЖ и Манчестър Юнайтед

Един от първите реванши на гигантите от Шампионска лига ще се изиграе на Парк де Пренс тази сряда. ПСЖ посреща Манчестър Юнайтед след победата си на Олд Трафорд на 12 февруари с блестящия резултат 2:0 с два гола на чужд терен. Мачът от първия кръг на осмина-финалите бе изключително драматичен с няколко жълти картона още в първата част на мача и червения картон за Пол Погба, който ще изпусне реванша. Въпреки блестящите спасявания на Де Хеа и напрежението на публиката към Ди Мария, футболистите на ПСЖ не изгубиха концентрация и постигнаха целта си. Звездата на Световното първенство `18 Килиан Мбаппе продължи изключителната си игра и успя да преодолее Де Хеа при втория гол.

 
 

И двата отбора постигнаха победа в националните си първенства, които им дават допълнителен стимул за този реванш.

„Червените дяволи“, начело със звездния си мениджър Оле Солскяер, ще вложат всичките си усилия за победа над ПСЖ. От постъпването си на поста като временен мениджър на Манчестър Юнайтед, Солскяер показа невероятната си класа с редицата рекорди от поемането на отбора през декември. Той записа 12 победи от изиграни 15 мача, като постави нов рекорд за най-много спечелени гостувания (8 поредни) и остави дори Сър Алекс Фъргюсън след себе си, държал рекорда със 7 поредни победи от гостувания. След уволнението на Жозе Мауриньо, норвежкия мениджър прероди отбора. Футболистите са щастливи и играят модерен динамичен футбол, който носи своите плодове от първия момент. Загубава от ПСЖ бе първата загуба за Солскяер откакто е на поста си, затова е съвсем естествено мотивацията му за победа в сряда да бъде още по-голяма.

 

От другата страна стои Томас Тухел, германския мениджър на ПСЖ. Въпреки вътрешните проблеми на отбора, контузените Неймар и Кавани, конфликтите между Тухел и Антеро Енрике, спортния директор на клуба, ПСЖ играе невероятно и победата над Ман Юнайтед е доказателство за това. Контузията на Неймар през декември се оказа сериозна, счупена метатарсална кост, която той реши да лекува без операция и му коства пропускане на най-важните мачове за отбора от тази фаза на Шампиоска лига. От друга страна Едисон Кавани също няма да може да се включи в реванша, поради контузия на таза. Преди броени дни се разбра, че въпреки надеждите на феновете за частично участие в мача, Кавани няма да може да играе и по този начин ще остави тежката задача за задържане на преднината от предишния мач на Буфон, Дани Алвеш и Килиан Мбапе.

 

За верните фенове на ПСЖ, ние от SPORT DEPOT сме подготвили специална фен селекция на екипировка на клуба:

 

Парис Сен Жермен облича своите състезатели с екипировка Nike от 30г. насам (1989г.). Съвременните екипи на ПСЖ са направени с технологията Dry-Fit, високотехнологична полиестерна тъкан с микрофибърни влакна, отвеждащи потта от тялото и извеждащи я на повърхността. В резултат на това тя лесно се изпрява и помага сухо и комфорно спортуване. Ако все още не сте закупили своя артикул на ПСЖ, или тепърва ставате техен фен и искате да имате своя тениска с логото на отбора, не се колебайте и разгледайте нашата селекция.