Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Проведе се третото състезание от серията BACK TO NATURE: RUN+WIN

Зад събитието застана най-бързият българин – лекоатлетът Слави Мутафов

На 26 юни в Природен парк „Витоша“ се проведе третото издание на инициативата BACK TO NATURE: RUN+WIN. Планинското бягане със състезателна цел беше подкрепено от спринтьора шампион и треньор на деца Слави Мутафов.

Близо сто участници на различна възраст се включиха в събитието в неделната утрин. Те стартираха от Природозащитен информационен център „Витоша“ по състезателен маршрут – планинско трасе с дължина 7,6 км и различна денивелация.

Преди началото на състезанието бегачите загряха с българския лекоатлет, шампион на България при мъжете на 60 метра в зала – Слави Мутафов. Всички състезатели получиха стартов пакет, включващ мешка adidas, бутилка за вода Sport Depot, кърпа Sport Depot, минерална вода Банкя, енергийна напитка RED BULL, Магнемикс магнезий.

Истинска издръжливост и хъс демонстрираха участниците в състезанието BACK TO NATURE: RUN+ WIN VITOSHA. Допълнителна мотивация за всички състезатели беше новината, че събитието е благотворително и че със своето участие в него всеки помага за развитието на детския спорт и става посланик на здравословния начин на живот.

Първо място при жените спечели Маринела Цекова с време 34:47 минути, а след нея се наредиха Сабина Николова (37:37') и Силвия Стефанова (38:24'). Най-бързите при мъжете бяха Мирослав Спасов с време 26:44', следван от Георги Жеков (28:48') и от Александър Василев (29:04').

Всички финиширали успешно бяха наградени с медали, а тримата най-бързи при жените и при мъжете получиха подаръчни ваучери на стойност 300, 200 и 100 лв.

Събитието BACK TO NATURE: RUN+ WIN VITOSHA беше организирано от RUN+, SPORT DEPOT и НЛП-България и подкрепено от партньорите adidas, Red Bull, Банкя и Ramcopharm, които осигуриха част от подаръците за участниците в състезанието. 

След награждаването присъстващите бяха поканени да участват в спортните занимания, които се провеждат всяка неделя от април до октомври в столичния Южен парк. 


Инициативата под името „RUN+бягане“ включва индивидуални и групови занимания и е подходяща за онези, които вярват в множеството ползи от спорта и обичат бягането. 

Желаещите могат да се включат в тренировките и да изпитат себе си по маршрут от 1,5 км, 2,5 км или 5 км. Групата се събира между 8:40 и 8:50 ч. при паметника с птиците в Южния парк.

Повече информация за инициативата можете да намерите на: www.nlpbulgaria.bg, www.bestpractice.bg и във фейсбук групата RUN+.