Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Погрижи се за мозъка и тялото си, тренирай всяка неделя с Run+

SPORT DEPOT, НЛП-България и DEVIN в обща кауза за здравословен начин на живот

Продължава инициативата на SPORT DEPOT и НЛП-България, която насърчава хората да спортуват, да създават здравословни навици и да подобряват своята физическа форма. Всяка неделя до края на октомври всички спортни ентусиасти и любители на активния начин на живот могат да се присъединят към групата Run+ и да започнат неделните дни с бягане и тренировка в столичния Южен парк.

DEVIN съветва:

• Когато тренирате, имате нужда от допълнително вода. 
• Пийте вода преди, по време и след тренировка. 
• В случай че чистата вода не ви е по вкуса, използвайте лимон, мента или цитрусови плодове, за да я овкусите.

Групата се събира всяка неделя при паметника с птиците в Южния парк между 8.40 и 8.50 часа. Бягането започва в 9.00 часа от паметника, като е предвидена загрявка и подготовка с Иво Маринов – създател на групата и ръководител на инициативата „Общност RUN+ Спорт за мозъка и тялото!“.

DEVIN съветва:

• Пийте по 1.5 л вода на ден. Ако имате физическа активност или спортувате, пийте поне 2.5 л вода на ден. 
• Пиенето на вода е важно при интензивни упражнения или висока температура.

Участниците могат да изпитат себе си и да бягат на различни дистанции според физическото си състояние и подготовка – 1,5 км, 2,5 км или 5 км. След бягането желаещите могат да останат и за кондиционна тренировка, а всеки желаещ може да направи измервания на тялото си с кантар „Танита“ и да следи прогреса си.

DEVIN съветва:

Пийте около: 
• 0.5 л вода 2-3 часа преди тренировка. 
• 0.2 л 20-30 мин. преди тренировка или по време на загрявка. 
• 0.2 – 0.3 л на всеки 10-20 мин. от тренировката. 
• 0.2 л до 30 мин. след тренировка.

„Основната цел на Run+ e да се погрижим за мозъка и тялото на всеки участник. Бягането е чудесен начин да поддържаш физическата си форма, да се заредиш с енергия и да прогониш стреса. Всеки присъединил се към Run+ става част от общност от активни, енергични, позитивни хора, които обичат да спортуват и да се радват на живота“, споделя Маринов.

Проектът е подкрепен от натурална минерална вода DEVIN, които се грижат за добрата хидратация и за спортната форма на участниците. Повече информация за инициативата можете да намерите на: www.nlpbulgaria.bg, www.bestpractice.bg и във фейсбук групата RUN+.