Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Отминаващото спортно лято: Варна, волейбол, силни емоции…

Силни спортни емоции и волейболни вълнения белязаха края на горещото лято. В края на август и началото на септември Варна бе сред градовете домакини на едно от най-значимите спортни събития – Европейското първенство по волейбол за мъже.

Зала „Конгресна“ в Двореца на културата и спорта в морската столица прие двубоите от група В на шампионата, както и четири осминафинала и два четвъртфинала.

Стартът на първенството на родна земя бе даден с мача между България и Испания на 29 август, а момчетата, водени от треньора Пламен Константинов, след това се изправиха и срещу отборите на Финландия, Украйна, Хърватия и Словения. Българският отбор се класира за осминафиналите, но загуби срещата с олимпийския шампион Франция. Именно Франция изигра последния мач от турнира във Варна на 11 август, постигайки класическа победа над отбора на Румъния в четвъртфинала.

Мачовете бяха само част от емоциите, които очакваха феновете на волейбола в морската ни столица. Като официален партньор на Евроволей 2023 българската верига за спортни стоки SPORT DEPOT бе подготвила своя зона, в която всички фенове имаха възможността да си купят волейболни артикули, тениска или сувенир от събитието.

Посетителите на зоната можеха да релаксират и да получат картички на отбора и отделно на самите волейболисти, разписани лично от тях, както и ваучери за отстъпка при покупка в магазините на веригата във Варна. Посетителите можеха да дадат старт и на спортните емоции, поставяйки татуировка с българският флаг и вземайки бам-бам аксесоари, с които да подкрепят своите любимци в залата.

Вярна на политиката си за подкрепа на българския спорт, верига SPORT DEPOT подари общо 44 дневни билета за мачовете от първенството във Варна, чрез специално организирана игра във Facebook. Общо 22-ма участници спечелиха двоен дневен билет и успяха да съпреживеят в залата силните емоции на Евроволей 2023. Особено силни бяха те по време на мачовете на нашите национали, а пълните трибуни и подкрепата на феновете несъмнено допринесоха за достойното представяне на отбора.

Националите ни отпаднаха от турнира, но им предстои участие в олимпийската квалификация в Китай. Вярваме, че момчетата на Пламен Константинов ще покажат много хъс, сплотеност и отборен дух! Успех, момчета!