Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Онлайн магазинът ни sportdepot.bg се включва в конкурса eCommerce Academy AWARDS

Нашият интернет магазин sportdepot.bg се включва в конкурса eCommerce Academy AWARDS. Неговото второ издание си поставя за цел да намери и представи най-добрите електронни магазини на България за 2023 година. Разделен на 12 основни категории, конкурсът предоставя възможност на компании от различни индустрии да премерят сили със своите преки конкуренти и покажат качествата на своя онлайн бизнес. Интернет магазинът ни се конкурира в категория „Спорт, отдих и хоби“ и се надяваме на подкрепа от клиенти и партньори. 

 

Българската верига за спортни стоки SPORT DEPOT, която този година отбелязва своя 25-годишен юбилей, предлага богат асортимент от стоки от над 150 марки за спорт, туризъм и ежедневието в 25 физически магазини в страната и онлайн магазина sportdepot.bg. SPORT DEPOT е официален партньор и представител за България на марки като adidas, Puma, Nike, Under Armour, Reebok, LottoChampion, Kettler, Jack Wolfskin, Helly Hansen, IcePeak, Speedo и много други.

SPORT DEPOT е официален партньор и част от групата на SPORT 2000 International - един от лидерите в търговията със спортни стоки в Европа. Освен у нас, SPORT DEPOT оперира на онлайн пазара в Румъния, Гърция, Сърбия, Хърватска, а в Гърция развива и верига от офлайн магазини.

Интернетът магазинът ни sportdepot.bg заема престижното пето място в топ 10 на българските онлайн магазини според доклада Паспорт 2022 на е-комерс индустрията в страната, публикуван от Българската Е-комeрс асоциация (БЕА). БЕА подрежда топ 10, като включва само онлайн магазини, които оперират чрез юридически лица, регистрирани у нас, и се основава на прогнозни данни за онлайн продажби в страната за 2022 година. Онлайн магазинът ни се изкачва с една позиция нагоре спрямо предходното издание на класацията, публикувана в „Паспорт 2021“.

SPORT DEPOT не спира да развива и обогатява асортимента си като марки и продукти за различни спортове и активности. А за любителите на онлайн шипинга селекцията ни е дори по-богата, като са включени атрактивни модели от редица марки, отбелязани със знака Only Online. 

Освен това продължаваме успешно да развиваме електронния магазин, синергията му с физическите магазини SPORT DEPOT, обслужването. Мотивира ни доверието на клиентите и желанието да подобрим тяхното потребителско преживяване. А данните на БЕА ни окуражават.

През 2021 г. 78 процента от хората в страната са имали достъп до интернет и 42 на сто от онлайн потребителите са закупили стоки и/или услуги онлайн.

Над 76 процента от всички онлайн купувачи през 2021 г. са поръчвали дрехи, в това число спортно облекло, обувки и аксесоари, които са част от визията като чанти и бижута, а над 23 процента - спортни стоки без спортно облекло.

Данните на БЕА сочат, че 60 процента от клиентите предпочитат да плащат чрез куриера или така наречения наложен платеж, над 32 на сто – с банкова карта.

При начините на доставка на първо място по предпочитания – близо 64 процента, е пратката да се отнесе до дома, на второ – над 33 на сто, доставка до офис на куриер. Третото място - 3.5 процента, е за услугата Click&Collect, при която онлайн поръчката се доставя в магазин.

Най-голям процент от онлайн купувачите през 2021 г. - 96 на сто, са купували стоки и/или услуги от български онлайн магазини, близо 30 процента - от онлайн магазини в страните от Европейския съюз, 16.5 процента - извън Европейския съюз.

Радваме се, че се изкачваме позиция нагоре в топ 10 на българските онлайн магазини и sportdepot.bg вече е на пета позиция. Вярваме, че чрез спортът и активностите са пътят към по-здравословен начин на живот. 

А качествените облекло и екипировка допринасят за комфорта и подобряват преживяването. Затова не спираме да се развиваме, за да могат нашите клиенти да ги открият в магазините ни и онлайн на sportdepot.bg.

Благодарни за доверието на своите клиенти, не спираме да се развиваме, да ги радваме с нови попълнения в асортимента, атрактивни предложения и промоции, подобряваме обслужването и предлаганите услуги. При участието на sportdepot.bg във второто издание на конкурса eCommerce Academy AWARDS се надяваме на подкрепа на своите клиенти и партньори.