Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Обувките Challenger 7: готови за бягане и по пътя, и по пътеките

Създадени за прехода между пътя и пътеката, новите обувки за бягане Challenger 7 на Hokа One One са претворени. При проектирането на модела дизайнерите са се стремили новият вариант да бъде по-комфортен на асфалтови настилки и терени в града и да е все така подпомагащ представянето по пътеките сред природата.

Промените в модела са отговор на отзиви на клиентите а дизайнерът Гейб Никасио разказва пред колегите си от блога на Hoka One One за предизвикателствата в актуализацията на обувките. Той допълва, че създаването на новия, седми вариант от серията Challenger е отнела около 18 месеца. Никасио признава, че обувките Challenger са се утвърдили като солидни през годините и определя обновлението на модела като предизвикателство, несъзнателно заигравайки се и с името на обувките.

Oбувките комбинират горна част от мрежеста материя и пяна, а Hoka One One увеличава височината на междинната подметка за по-омекотено усещане. Релефът на подметката също е преосмислен, а вдъхновение e почерпено от гумите на велосипеди за планинско колоездене.

Дизайнът на подметката е преосмислен за по-плавно бягане на различни терени. За релефа дизайнерите на бранда залагат на по-малки, плътно разположени елементи в центъра и по-големи, по-агресивни издатини по периметъра, за да подобрят сцеплението на неравен терен.

„С Challenger 7 искахме да постигнем по-леки и по-омекотяващи обувки за по-плавно бягане“, казва дизайнерът им и допълва: „На пръв поглед обувките изглеждат като модел за градско бягане, но когато се вгледате по-отблизо в елементите, допринасящи за сцепление, и детайли от горната част, виждате черти на обувки за планинско бягане, каквито Challenger винаги е притежавал.“

Целта на дизайнерите при Challenger 7 била да направят модела по-комфортен за градски настилки и все така удачен и допринасящ за представянето при бягане по пътеките. “Намалихме теглото с близо унция (1 унция е приблизително 28.35 г) спрямо предходния модел, като в същото време осигурихме по-омекотено изживяване при бягане. Накрая имате обувки за гладко бягане на различни терени“, казва Никасио.

По думите на дизайнера обувките биха могли да са подходящ избор за различни хора. Те са удачен вариант и за опитен бегач, търсещ обувки, които да го отведат от вратата на дома до пътеката, а също и за онзи любител на спорта, който иска да изпробва себе си в планинското бягане за първи път, обяснява Никасио.

Challenger 7 продължават да са все така универсален модел за бягане по пътя и на пътеките, а дизайнерските решения са насочени към това те да са по-леки и комфортни в сравнение със своите предшественици. Дамският и мъжки вариант на Challenger 7, които ще откриеш в магазини SPORT DEPOT в София и Пловдив и онлайн на sportdepot.bg, могат да се похвалят и с впечатляваща цветова палитра.