Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Обувки за планинско бягане? Продължавай напред със серията Speed на Terrex!

Terrex е колекцията на adidas, която ще те придружи във всяко приключение на открито, защото ще ти предложи подходящата екипировка независимо от времето и терена. Селекцията обединява облекла и обувки, отличаващи се с технологии, материи и дизайн за различни активности, за да избереш точното за теб.

Сред последните попълнения в нея са обувките за планинско бягане от линията Speed, които ще те отведат от градските алеи и улици към пътеки, разкриващи природни красоти. Те са снабдени с всичко, което ти е необходимо, за да поддържаш темпото на пресечен терен с необходимия комфорт и да се радваш на любимото си спортно занимание.

Обувките Terrex Speed Ultra са разработени със съдействието на атлета и професионалист в планинското бягане на дълги разстояния Том Евънс. 29-годишиният бивш капитан от британската армия се запалва по спорта след приятелски бас през 2017 година, който го кара да се впусне в състезанията, а страстта към тях го превръща в професионалист. След завоювани успехи става част от тима атлети на adidas Terrex. Той е тествал различни версии на обувките Speed Ultra в продължение на две години и помогнал на adidas за създаването им. След това печели с тях надпреварата Tarawera.

Tarawera е известно състезание сред красивата природа в Нова Зеландия, чийто маршрут следва река и минава през гори, край езера и живописни водопади. То е част от Ultra-Trail World Tour, което привлича едни от най-елитните планински бегачи в света. Евънс спечели ултрамаратона през 2020 година, пробягвайки 102 километра с рекордното за състезанието време 08:03:26 секунди. След това е цитиран да казва пред местни медии, че има много амбициозни цели и вижда успеха си в престижното съревнование на островната държава като началото на своя път към тях.

Обувките Speed Ultra са с релеф на подметките, вдъхновен от планинските велосипеди, а съчетанието на Boost и Lightstrike в междинната подметка създава лекота предоставя омекотяване и отзивчивост, без да нарушава стабилността. Зоните на езика и петата са подплатени за удобство, а горната част е лека и паропропусклива, за да предотврати претопляне и да осигури отвеждане на потта от обувката.

Сред другите попълнения в Speed колекцията, които можеш да намерите на sportdepot.bg, са мъжките и дамските Terrex Speed Pro. Ако търсиш предизвикателства и се стремиш към бързо темпо, можеш да избереш тези обувки за следващата тренировка в планинското бягане. Те са от лека и дишаща материя, устойчива на влага, като горната част е снабдена с покриващи елементи, издръжливи на надраскване, за да устояват на храсти и тръни. Лекото омекотяване ще ти осигури необходимия комфорт, а гумената подметка е с релеф за оптимално сцепление и увереност при стъпване по пътеката.

А защо да не заложиш на Terrex Two Primeblue, за да преминеш от алеите в парка по пътеките край града. Обувките за бягане Terrex Two позволяват да ускориш темпото. Леката омекотяваща Lightstrike технология ти помага да следваш целите си, оставайки фокусиран върху тях. Мрежестата горна част на adidas – Primeknit, поддържа краката върху неравен терен, като същевременно не позволява да се затоплят прекомерно. Гумената подметка Continental ™ Rubber осигурява сцепление на различен тип терени. И за да се чувстваш уютно сред природата, те са произведени от рециклирани материали като част от ангажимента на adidas за намаляване на пластмасовите отпадъци.

Приеми предизвикателството, наслади се на природата и тръгни по нови маршрути с обувките за планинско бягане на adidas.