Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Новият спортен календар на RUN BULGARIA бе представен в София

За шеста поредна година SPORT DEPOT ще бъдат основен партньор на състезанията от веригата RUN BULGARIA, организирани от Българска федерация по лека атлетика

Спортният календар на веригата бягания RUN BULGARIA бе представен на пресконференция, която се проведе на 10 март в Бизнес парк - София. Организатори, партньори, общини домакини и бегачи се събраха, за да дадат подробности за състезанията от веригата.

Церемонията по представянето започна с награждаването на най-добрите атлети на България в бяганията RUN BULGARIA – Милица Мирчева и Мартин Проданов. Милица получи купата си лично, а наградата на Мартин, който учи в САЩ, взе майка му Екатерина Дафовска – олимпийска шампионка на биатлон от игрите в Нагано 1998. Милица и Мартин получиха и персонални подаръци от SPORT DEPOT. 

Над 2000 участници се очакват да се включат в бяганията, които през 2023-та година ще се проведат в 13 български града: 

Ямбол – 19 март, Луковит – 26 март, Дупница – 1 април, Видин – 23 април, Поморие – 10 май, Бистрица – 14 май, Вършец – 30 юли, Бяла – 8 септември, Хисаря – 17 септември, Студентски град – 22 септември, Перник – 30 септември, Нови пазар – 10 октомври, Дряново – 13 октомври.

През 2023 г. състезанията от веригата RUN BULGARIA ще бъдат подкрепени от спортната компания SPORT DEPOT в партньорство със световния бранд Nike.

SPORT DEPOT отново се включва със специален подарък към своите клиенти и приятели – с промокод runsd50 всеки регистриран получава 50% отстъпка от цената за участие в бяганията. Регистрация за участие в шестия сезон на RUN BULGARIA може да се направи на www.runbulgaria.org.

Основните цели на RUN BULGARIA са: 

• да се даде възможност на повече хора да участват в организирани състезания по бягания в различни краища на България; 
• да се развива и популяризира леката атлетика и по-специално бяганията в населени места, където съществува новопостроена атлетическа база, за да се запалят повече хора по атлетиката. 
• професионалните бегачи да участват с любителите, което да увеличи броя на участниците, състезанията да се превръщат в спортни събития – празници за целия град.  
• да се популяризира здравословния начин на живот и подходящата екипировка за бягане и спортуване в свободното време чрез движение и най-вече бягане. • да се представят красивите места в България, които не са толкова популярни туристически дестинации. 
• чрез благотворителност да се набират средства за развитието на млади талантливи атлети. Включете се и станете част от инициативата за популяризиране на бягането в България като масов спорт!

Включете се и станете част от инициативата за популяризиране на бягането в България като масов спорт!