Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Nike представя пяната ReactX с обувките за бягане Infinity RN 4

Новата пяна е създадена с мисъл и за представянето, и за околната среда

Обувките за бягане Nike InfinityRN 4 дебютират на пазара с новата пяна ReactX в междинната подметка. Новата Nike ReactX осигурява по-висока възвръщаемост на енергия при по-нисък въглероден отпечатък в сравнение с пяната Nike React, обясняват от бранда. Пяната ReactX е проучена, разработена и тествана в продължение на пет години, за да се изработи формула, която постига най-доброто между представяне и влияние върху околната среда, посочват от Nike.

Тя допринася за по-висока възвръщаемост на енергията от Nike React чрез преминаване на материала през процес на шприцоване вместо компресионно формоване.

Индустрията има два традиционни метода за производство на пяна, които могат да бъдат обобщени като шприцване и пресоване. Цялостният процес на шприцоване е по-опростен и следователно води до по-нисък въглероден отпечатък, но също така се характеризира според тенденциите с по-ниска възвръщаемост на енергията и по-малка полза за представянето. От друга страна, компресионното формоване осигурява пени с по-висока възвръщаемост на енергията, но се създават повече отпадъци и се използва повече енергия за производството им.

Полученият баланс между представяне и въздействие върху околната среда в пяната ReactX е постижение в създаването на спортни продукти, смятат от Nike.

Новите обувки за бягане Nike InfinityRN 4 съчетават пяната ReactX в междинната подметка с изцяло нова горна част Nike Flyknit. Горната част позволява оптимална циркулация на въздуха и осигурява адаптивност и опора на краката благодрение на здравите и издръжливи влакна. 

При новия модел обувки в актуализираната горна част е увеличено пространството за пръстите, а освен това притежават система за поддържане при средната част на стъпалото и омекотяване от пяна около глезена.

Материалите представляват около 70% от общия въглероден отпечатък на продуктите Nike. Според бранда мащабният напредък към по-устойчивите материали ще повлияе на цялата индустрия за спортно облекло, за да се създадат по-екологични продукти.

Обувките Nike InfinityRN 4 на Nike могат да ти осигурят подкрепа и омекотяване за комфортно бягане в градска среда. Довери се на Nike, избери новите Nike InfinityRN 4 за своето бягане.

Открий още продукти за бягане от Nike в магазини SPORT DEPOT и онлайн на sportdepot.bg.