Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Надбягване в Източни Родопи – бягане в дивото

Крайният срок за регистрация наближава…

На 14 октомври в град Крумовград ще се проведе третото издание на планинския ултрамаратон Надбягване в Източни Родопи“, организиран от Фондация „Наука за природата“.

„Трасетата на състезанието преминават през грандиозни мегалитни паметници като Ковил, както и през уникални природни феномени като Шейтан дере. Макар те да не предлагат голяма денивелация, то техничните спускания и изкачвания ще събудят интереса и на най-запалените бегачи", отбелязват организаторите.

Състезателите ще имат възможност да се предизвикат в следните трасета:

“Диво”- 67 км, 2500 м положителна денивелация, такса за участие 90 лв.; 
“Полудиво” - 37 км, 1500 м положителна денивелация, такса за участие 70 лв. 
“Питомно” - 21 км, 700 м положителна денивелация, такса за участие 60 лв; 
“Fun RUN” - 4 км, за хората, които просто искат да се раздвижат, като участието на тази дистанция е безплатно.

Организаторите на събитието отбелязват, че районът несъмнено е нешлифованият диамант на България що се отнася до преживявания и спомени, които може да предложи на своите посетители: богат както на културни паметници, така и на изключително красива природа с хиляди растителни и животински видове.

В околностите не може да се намери нито един маркиран туристически или “еко” маршрут, което прави състезанието още по-привлекателно за авантюристите, казват инициаторите на надбягването в Източните Родопи.

Крайният срок за регистрация за „Диво“, „Полудиво“ и „Питомно“ трасета е 12 октомври, а за участие в бягането по Fun Run трасето крайният срок за регистрация е 13 октомври. Повече информация и детайлна програма на състезанието може да намерите на: www.divirodopi.com.