Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Над 150 бегачи се включиха в състезанието BACK TO NATURE: RUN+WIN

Благотворителна кауза даде допълнителен стимул за участие на атлетите

156 бегачи се включиха в петото издание на състезанието BACK TO NATURE: RUN+ WIN, което се проведе на 16 септември край езерото Панчарево. И този път организаторите от SPORT DEPOT, общността RUN+ и НЛП-България бяха избрали ново трасе, с което изпитаха издръжливостта и уменията на участниците в надпреварата.

Бегачите се включиха в състезанието с много хъс и желание, въпреки лошото време и дъжда, който ги съпровождаше почти през цялото време. Допълнителен стимул за тях бе благотворителната кауза на събитието – част от средствата, събирани от билети за BACK TO NATURE: RUN+ WIN, ще бъдат дарени на центровете за настаняване от семеен тип „Надежда“ и „Любов“ в град Ловеч.

Стартът в събота по трасето с дължина 7.7 км и денивелация от 150 м бе от бента на езерото, след което при паркинга откъм село Герман се влизаше в гористата местност по панорамната пътека на Панчарево. Маршрутът минаваше покрай кръста, като след края на пътеката продължи покрай чешмата на ВЕЦ "Кокаляне" и премина по пешеходния мост над река Искър. Участниците продължиха по алеите и тротоара на бул. "Самоковско шосе" и завършиха отново при бента на Панчарево. Състезателите се насладиха на прекрасни гледки, предизвиквайки себе си с 5 км планинско бягане и 2.7 км по тротоари.

Най-бърз при мъжете бе Мирослав Спасов с време 30:27 минути, следван от Георги Жеков, който изостана само със секунда от първенеца. Третото място зае Георги Ланджев с време 32:18 минути.

При жените първа завърши Сабина Николова, която измина трасето за 38:36 минути, следвана от Ния Арсова с време 38:53 минути, а трета остана Людмила Николова с 39:25 минути. 

Всеки от участниците получи стартов пакет, съдържащ тениска ASICS, светлоотразителна жилетка, шейкър и микрофибърна кърпа, а на място можеше да вземе продукт REXONA и напитка REDBULL. Наградите за големите победители бяха осигурени от SPORT DEPOT и ASICS - ваучер за пазаруване в магазини SPORT DEPOT и обувки по избор ASICS.

След награждаването присъстващите бяха поканени да участват в тренировките на групата RUN+, които се провеждат всяка неделя от април до октомври в столичния Южен парк. Седмичните занимания са безплатни и всеки може да се включи.

Присъедини се към общността RUN+, научи повече във Facebook страницата на групата!