Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Над 1000 бегачи от 27 държави се включиха в състезанието „Трявна Ултра“

Над 1000 бегачи от 27 държави се включиха в осмото издание на състезанието „Трявна Ултра“ в средата на юли. Бегачите можеха да изберат да изпитат себе си в пет дистанции – 21 км, 42 км, 78 км, 100 км и 150 км.

SPORT DEPOT бе партньор на вълнуващото бегаческо събитие. Над 150 доброволци помогнаха за провеждането на „Трявна Ултра“, допринесоха за отличната организация на събитието, наблюдаваха състезанието и усетиха емоцията и преживяването на бегачите.

Трасетата предлагат на състезателите прекрасни гледки, минавайки през исторически местности, село Боженци, Бузлуджа, Шипка, парк „Българка“. А сред предизвикателствата освен тежките изкачвания и спускания и разстоянията, бяха и високите температури. 

На най-късото трасе от 21 км при мъжете победата грабна Дмитрий Сушкин от Русия, а при дамите Цветелина Христова. В маратона за четвърти пореден път Александър Спасов стана шампион при мъжете, а Радостина Балова защити титлата си от миналата година.

Ирем Кан Аяз от Турция постигна нов рекорд на 78-километровата дистанция. Той пробяга трасето за 8:19:23 часа. При жените сред оспорвана битка и обрат титлата спечели Тоня Тонева. Рекорд донесе победата на Димитър Атанасов на 100-километровото трасе. Той успя да го пробяга за 11:47:45 часа. 

При жените Елена Борисова заслужи първото място в драматичната надпревара. На 150 километра състезанието при мъжете също бе много интересно и предложи размени на водачеството, а победата бе за Николай Николаев. Живеещият в Австралия българин покори дистанцията за 23:32:49 часа. Само две дами достигнаха до финала на най-тежкото трасе, като първа се класира Ирина Пешина. 

Тазгодишното издание на „Трявна Ултра“ завърши с предложение за брак. След като пробяга 150-километровата дистанция Жереми Белетон от Франция поиска от своята приятелка да се омъжи за него.

„Трявна Ултра“ продължава и през 2024 година. Деветото издание на едно от най-добре организираните състезания в България ще се проведе от 12 до 14 юли догодина. Желаещите да се запишат могат да намерят повече информация на сайта на събитието.