Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

На прага на лятото мислиш за почивката? Подготви се за нея!

Очакването на уикенд с приятели на плажа или на дълга ваканцията край морския бряг е вълнуващо. Опциите за прекрасна лятна почивка не са една и две. Може да се отправите към морето и да прекарате там ваканцията си на хотел или къмпинг, да заложите на отмора край басейна или да опитате да внесете водните забавления у дома…. А защо не от всичко по малко, все пак лятото е три месеца. Както и да сте решили да прекарате почивката си обаче, безспорно най-важното е да вземете с вас доброто настроение и да не позволявате да ви напусне. А за де не се помрачи усмивката ви и да бъде пълноценна почивката, важно е да планирате всичко предварително и внимателно. За да улесните себе си, направете списък отрано, изброете всичко необходимо, проверете от изброеното с какво разполагате и какво трябва да си набавите. Подготви се за лятната почивка, вижте нашата селекция от топ марки с намаление до -40 процента.

На море като на море, плажът зове

 

Когато става дума за почивка на море, поне няма защо да се чудите с какво по-напред да започва списъкът. Безспорният топ три на всеки заслужаващ доверие морски чек лист е бански, джапанки, хавлия. 

Ако ви трябват нови бански или плувни шорти, то при нас можете да направите избора си сред разнообразие от модели от качествени технологични материи от топ марки като Speedo, Roxy, Quiksilver, Adidas, Brille и други. 

Изберете стилен и комфортен бански, който ще подчертае извивките ви, ще ви накара да се чувствате добре на плажа, ще допринесе за вашата самоувереност и добро настроение. 

Ако плажното облекло от миналата година все още ви харесва, но се опасявате, че детето е дръпнало на ръст и има нужда от нов бански костюм или шорти, в SPORT DEPOT можете да намерите удобни, цветни с подходящ дизайн, а за по-малките любители на водни забавления – и с любими анимационни герои.

И за да е всичко в тон, можете да ги комбинирате с подходящи джапанки, плажна кърпа, шапка.

На следващите места в списъка, но не по важност са слънчевите очила, плажното масло, козметика, аксесоари за плажа. Всичко необходимо можете да организирате в плажната чанта, а при нужда и несесер. ако там, където отивате, дъното е каменисто, а вие искате да се чувствате по-комфортно и безопасно във водата, не бива да забравете и аква обувките. Освен своите вземете и на децата, а ако те са малки и е необходимо- за тяхната безопасност и комфорт не забравяйте също така пояс, ръкавели и аксесоари за водни забавления и релакс. И освен за хубава книга за плажа, помислете и за още забавления и игри, храна и напитки, които да останат по-дълго с подходяща температура, за да им се насладите както подобава на плажа….

Ако ви се иска да се отпуснете под слънцето и да се разхладите, то в почивен ден и басейнът е подходяща алтернатива за летен релакс. А списъкът остава почти същия, можете само да го съкратите.

Къмпинг – радваш се на вълните, спиш под звездите

 

Дали край морския бряг, на планинската поляна или в близост до язовира - къмпингуването дава възможност за преоткриване радостта от живота. 

Нужно е да сте подготвени предварително с най-необходимото, за да си осигурите максимално удобство и да се чувствате уютно и непринудено, като у дома. Ако ще се отправите към морето, то изброеният по-горе списък е приложим и тук.

Сред задължителните неща за къмпинг, освен палатката, са спален чувал, шалте, фенер, челник, прибори, комплект и оборудване за хранене, комплект сгъваeми маса и стол и други.

Гмурни се, ако можеш 

Гмуркането с маска, плавници и шнорхел е сравнително лесно, безопасно, забавно и достъпно хоби през лятото, което не изисква специално обучение за разлика от гмуркането с водолазен костюм и кислородна бутилка. Необходимо е са можете да плувате и да се снабдите с необходимото оборудване – маска, плавници и шнорхел. Ако до момента никога не сте се гмуркали, добро решение е да тренирате отначало в плувен басейн, защото може да ви отнеме време да свикнете с плавниците и дишането през шнорхела, но не е проблем да се учите и в морето.

На плажа до прага

 

Ако вече ви се ходи на море, но отпуската е далеч, а разполагате с двор, то няма нужда да чакате. 

Можете да си направите импровизиран плаж у дома и да си осигурите чудесен релакс, да подарите незабравими семейни мигове и усмивки на децата. 

И не ви трябва особено въображение, а удобен стол или хамак, басейн за децата, играчки и време, което да прекарате у дома.

А както и да решите да прекарате почивката си или свободния ден през лятото, важно е да го направите така, че да се заредите с много положителни емоции и настроение.