Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Моделите разказват: еволюцията на Air Max през годините

От десетилетия брандът Nike неизменно се свързва със своята най-известна технология, която превръща обувките в толкова удобни – Air. Несъмнено тя дължи популярността си и (а вертоятно и преди всичко) на Air Max моделите, където не само се усеща, но е и видима. Историята на Air Max e изпълнена с новаторски решения, креативност и иновации и се преплита с тази на марката до такава степен, че всяка година на 26 март Nike отбелязва Деня на Air Max. По този повод от 25 до 28 март SPORT DEPOT ти подарява 20% отстъпка от цената на всички Air Max модели.

Като всяка приказка за успеха и тази започва с една находчива идея. Преди повече от 40 години инженерът Франк Руби, зает дотогава в аерокосмическата индустрия, решава да пренесе уменията и опита си в други сфери и се замисля за омекотяваща въздушна възглавница в обувките. Предлага тази иновация на множество компании, докато се обръща към Nike, където намира съмишленици. Появява се Air, а близо десет години по-късно и Air Max. Останалото е история, която разказват моделите.

1987-а: Air Max 1

Вдъхновен от архитектурата „отвътре навън“ на Центъра за изкуства и култура „Жорж Помпиду“ в Париж, дизайнерът на Nike Тинкър Хетфийлд решава да покаже Air технологията, като отвори малък прозорец към нея в междинната подметка. И в модела Air Max 1 тя за първи път е видима.

1990-а: Air Max 90

Със своя релефен страничен панел Air Max 90 е революционен сам по себе си. А оригиналният „инфрачервен“ цвят повече от 30 години вълнува при всяко свое появяване.

1991-ва: Air Max 180

Max Air видимата камера на модела от 1991-ва е по-голяма. Изчистеният, плавен дизайн приковава погледа точно към това 180° "въздушно" омекотяване.

1995-а: Air Max 95

Дизайнерите на Nike се вдъхновяват от земните пластове, за да създадат изваяната визия на Air Max 95. Този модел е и първият Air Max с втора видима Nike Air камера, която е разположена в предната част на обувката.

1997-а: Air Max 97

Air Max 97 е първият с Nike Air технология по протежение на стъпалото. Но освен това моделът определено изглежда футуристично. А  муза за визията му отново е природата - този път естествената красота на вълните.

1998-а: Air Max Plus

Разделянето на Air камерата на секции позволява прецизирането на всяка една, а тази технология от Nike наричат Tuned Air. Иновацията прави дебюта си с Air Max Plus. А впечатляващата външност е инспирирана от залезите над изпълнените с палми брегове на Флорида.

2006-а: Air Max 360

С обувките Air Max 360 Nike създава първия си модел без пяна - това е омекотяване Max Air и нищо друго. Този пробив води до нова ера за Air Max.

2015-а: Nike Air VaporMax

При този модел само тънък слой отделя крака от подметката с Air технология, което го определя като „върхът на Air“. Дизайнерите успяват да инкорпорират Air камерата и външния слой в цялостна структура и да обединят междинната подметка и подметката в едно, като обувките се отличават с гъвкавост. Моделът определено не може да бъде пропуснат!

2018-а: Air Max 270

При Air Max 270 голямата камера при петата е видима на 270 градуса, от където идва и името на обувките. Постигнатият дизайн е един от най-смелите в историята на Air Max. Леката горна част пък превръща модела в един от най-удобните.

2019-а: Air Max 720

В Air Max 720 Air частта е с милиметър по-висока отколкото при неговия предшественик, достигайки 39 мм, тоест при появата си е най-високата в Air Max историята. Това се отразява на отскокливостта и на комфорта. Визията отразява посвоему изгреви, залези, потоци лава, Северното сияние, Млечния път.

2020-а: Air Max 2090

През 2020 г., когато Nike отпразнува 30 години от Air Max 90, брандът взема някои характеристики от оригиналния емблематичен модел и създава модела Air Max 2090. Видимата Air камера е с 200% по-голяма, а и други черти на модела също са претворени. И ако визията на Air Max 90 черпи вдъхновение от италианските спортни коли, то Air Max 2090 гледа към „бъдещето на придвижването“.

Всеки от моделите отприщва поток от креативност и е уникален, а общото помежду всички тях е, че имат не Air технология, а видима Air технология или просто Air Max

Вземи любимия си модел с 20% отстъпка между 25 и 28 март от sportdepot.bg и в отворените ни магазини!