Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Любопитни факти за любимите модели обувки Air Max на Nike

Знаеш ли, че Nike отбелязва Деня на Air Max на 26 март и това отприщва различни кампании и инициативи по света? Ако този факт ти е добре известен от години, имаме и още един. По повод Деня на Air Max от 24 до 26 март ти подаряваме 20% отстъпка от цената на всички Air Max модели!

Обувките Air Max дебютират на пазара преди 36 години и са се превърнали в емблематични за Nike, историята им всъщност започва около десетилетие по-рано с появата на Air технологията.

Създателят на Air технологията на Nike – Франк Руди, бил инженер, работил в аерокосмическата индустрия, преди да отдаде таланта и уменията си на други сектори и да измисли как да внедри своеобразна въздушна възглавница в обувките. Идеята му е отхвърлена от 23 компании, преди да срещне подкрепата на основателя на Nike Фил Найт и екипа през 1977-ма.

Първите 250 чифта с новата технология са произведени експериментално в навечерието на маратона в столицата на Хаваите през 1978 година. При появата им в Хонолулу обувките са изкупени светкавично на безпрецедентно високата за времето си цена от 50 долара.

През 1987-а се появява моделът Air Max 1. Air технологията не просто е вложена в обувките, но е и видима чрез прозорец. Идеята за това е на дизайнера Тинкър Хетфийлд, а вдъхновението му е архитектурата „отвътре навън“ на Центъра за изкуства и култура „Жорж Помпиду“ в Париж. Кампанията, с която Air Max 1 са пуснати на пазара, е първата, в която звучи песен на The Beatles – Revolution.

Нюансът на червеното, използван за Air Max 90, се превръща в отличителна черта на модела и вече 32 години предизвиква интерес при всяка своя поява. Визията на Air Max 90 черпи вдъхновение от италианските спортни коли, а появилият се тридесет години по-късно Air Max 2090 гледа към „бъдещето на придвижването“.

За редица Air Max модели муза за дизайнерите на Nike е природата. Визията на Nike Air Max 95 e вдъхновена от земните пластове, на Air Max 97 – от вълните, Air Max Plus пък е „посветен“ на залезите над изпълнените с палми брегове на Флорида. Визията на Air Max 720 отразява посвоему изгреви, залези, потоци лава, Северното сияние, Млечния път. 

Иновативността на Nike не спира през годините, а креативността и комфортните технологии ясно открояват Air Max моделите и днес. Любими ли са ти? Денят на Air Max е чудесен повод за подарък! Ние ти даваме 20% отстъпка на моделите в магазини SPORT DEPOT и онлайн на sportdepot.bg.