Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

„Лъвско сърце“: близо 800 атлети в осмото издание на ултра крос триатлона

Близо 800 участници събра най-големият крос триатлон у нас „Лъвско сърце“ на 2 септември тази година. Атлетите в категория УЛТРА трябваше да преминат по маршрут от 140 км Перла-Странджа-Приморско: 3 км плуване в открити води, 116 км планинско колоездене в Странджа и 21 км бягане около древните светилища Бегликташ и Лъвската глава. SPORT DEPOT бе партньор и сребърен спонсор на събитието.

В състезанието освен участници от България се включиха и спортисти ентусиасти от Белгия, Украйна, Румъния, Гърция, Великобритания, Германия, Русия, Полша, Франция и Мексико.

Шампион при мъжете стана Данаил Велинов с време от 07:27:29, а втори остана миналогодишният победител Иван Гръблев с време 07:31:48. На трето място се нареди Кристиян Цветанов с време от 07:27:29. Победата при жените бе за Мишел Георгиева с време 09:41:16. На второ място завърши Евелина Златанова с време от 10:18:21, а на трето място се класира Гергина Сугарева – 10:21:44.

Купите на победителите в ултра крос триатлона връчи премиерът Николай Денков. "Вие сте пример за съвременен патриотизъм. Вие сте лъвските сърца на България, наследници на лъвски сърца, избрали лъва като символ на сила, на това, което ни прави истински българи", обърна се той към тях. Премиерът поздрави състезателите за техния труд и упоритост - качества, които носят успех и в спорта, и в живота.

Ултра крос триатлонът „Лъвско сърце” се провежда за осма поредна година, а мисията му е да търси безграничните човешки възможности сред природните богатства на Странджа планина и културното наследство на Приморско. Участниците, готови да се впуснат в това предизвикателство, изпитват силите си и демонстрират своите възможности, мотивирайки и други да тренират и едновременно с това да общуват с природата, докато тестват себе си.