Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Градските раници: удобство в ежедневието

Леки и удобни, ежедневните раници побират необходимото за работа, за свободното време, разходки и обиколки на любими места в града. Може би няма нужда да Ви убеждаваме в предимствата им като съчетание на стил и практичност но ако все пак сте скептични… Трябва да признаем, че раниците са многофункционални, комфортни, модерни.

Комфорт при носенето 

Слагайки раницата на гърба, товарът ви се разпределя равномерно при носенето. Презрамките и панелите за гърба на качествените раница са проектирани така, че да ви осигуряват комфорт при носенето и достатъчно вентилация. 

Организиране на вещите 

В раница има достатъчно място за електронни устройства, в зависимост от нуждите ви, можете да изберете такава, в която се побират телефон, и лаптоп, таблет или електронна книга, както и/или документи. И джобове, в които не просто да съхраните, а да организирате и подредите вещите си, така че да са ви под ръка, когато ви потрябват. 

Ако подредеността не ви е силна страна, то разпределението на раницата, ще ви помогне в това. А ако обичате да подреждате и разпределяте, ще ви допадне. В случай че различните джобове и отделение ви се струват недостатъчни, винаги можете да пъхнете в раницата и несесер. 

Дизайн и визия 

Може би що се отнася до разнообразието от предложения, няма да е пресилено да кажем, че раница има за всеки вкус и индивидуалност. Имате възможност да направите избор според нуждите, гардероба, стила, любим цвят или цветове… Представяме ви някои от най-популярните модели раници, които предлагаме, като те освен изброените характеристики, имат в запас и още няколко, с които да ви впечатлят. Подчертаваме, че ви представяме моделите, а всеки от тях се предлага в различни цветове.

Раниците OSPREY са съчетание на качество и иновации, опит, смелост и креативност. С грижа за потребителя те са практични и здрави, а това отдална им е донесло популярност по света.

Раниците Arcane Small Day и Arcane Large Day са изработени от здрави материали, предоставят удобство при носенето заради от гърба с пяна и мрежа, както и регулируемите презрамки, както и дръжка за носене в ръка. Разполагат с подплатено отделение за лаптоп и таблет, вътрешен ключодържател и джоб органайзер. Arcane Small Day е с вместимост от 10 литра, а обемът на модела Arcane Large Day e двойно по-голям.

Раниците Daylite и Daylite Plus са универсални и с практичен  дизайн. И те са с пяна с мрежеста материя на гърба, а освен това имат свалящ се колан на кръста, както и вграден колан за гърдите. Раниците предлагат специално отделение за документи, а лаптопът или таблетът Ви ще бъдат защитени в предвиденото за тях подплатено вътрешно отделение. Страничните компресионни каишки ви дават комфорт, а с цел по-добро организиране на вещите според нуждите ви, можете да се възползвате и от двата странични мрежести джоба. Раницата Daylite e с обем 13 литра, а Daylite Plus с вместимост 20 литра. Раниците от серията Daylite имат външно отделение, съвместимо със системите за вода Hydraulics™ на Osprey, като те се продават отделно.

Дамската Questa и мъжката Quasar пък са градски раници, съхранили туристическата визия. Те са със същите удобства за носене, но са с по-голям обем от Daylite – съответно 26 литра и 28 литра, могат да бъдат с вас в любимите ви разходки и излети из града или околностите му. Те имат преден джоб органайзер, както и джоб с цип за слънчеви очила или електронни устройства. А еластичната връзка в предната част несъмнено ще оцените, когато раницата е пълна, а вие не искате да носите якето си в ръка например. В страничните джобове винаги можете да сложите бутилка вода, за да сте хидратирани.

Раниците Jack Wolfskin са функционални, удобни, надеждни – подходящ избор за всеки ден, независимо къде ви отвежда той.

Раниците Dayton и Perfect Day са универсални, практични раници за ежедневието. Раницата Perfect Day е с по-малък обем – 22 литра. Раницата обаче е удобна и с достатъчно място за всичко, което ви е необходимо за чудесен ден. Изработена от здрава материя, раницата е с ергономични, регулируеми, подплатени презрамки, основно отделение с двупосочен цип, преден джоб с цип и вътрешен органайзер, както и два странични джоба. Ако идеята за такава универсална раница ви допада, но обемът ви притеснява и смятате, че ви трябва по-голяма раница, то моделът DAYTON е за вас. Тя е с комфортна носеща система с широки презрамки и равномерно разпределение на тежестта, две големи отделения с двупосочен цип, предни джобове с цип и отделение за 10-инчов таблет в задната част на основното отделение. Раницата е изработена от здрава материя, а вместимостта ѝ е 28 литра.

Раницата BERKELEY, както ще се убедите не залага само на визия. Тя е с широки, ергономични, подплатени и регулируеми презрамки, започващи от врата, за по-ефективно и равномерно разпределяне на теглото, две големи отделения с цип, голям преден джоб с цип, органайзер и карабинер за ключове, както и още два малки джоба отпред и отстрани. Раницата е от здрава материя и обем 30 литра, а ако не можете да я запълните, има странични стягащи каишки. Раницата Ancona от Jack Wolfskin създават за дамите, с изчистен дизайн и женствена визия. Раницата е с широки, ергономични, подплатени и регулируеми презрамки, започващи от врата, за по-ефективно и равномерно разпределяне на теглото, подплатен гръб. Разпределението на вещите можете да направите в основно отделение с широко отварящ се цип, вътрешен джоб, карабинер за ключове, плитък преден джоб с цип и два странични джоба с мрежа

При избора си можете да се доверите и на опита на Dakine - американската компания вече десетилетия проектира и произвежда раници, в които да намерите решения според планираните задачи за деня, както и за дейности и активности в свободното време.

Раниците от модела Campus на Dakine са създадени с мисъл за хората, които се нуждаят от удобство и организираност при придвижването в града. Всички те са с комфортен за носене дизайн, като се предлагат в три различни обема – 18, 25 и 33 литра, а всеки от трите варианта можете да намерите в разнообразие от цветови комбинации. Най-малкият размер е с отделение за таблет, подплатен джоб за слънчеви очила, охладителен джоб и странични мрежести джобове. Раницата с обем от 25 литра разполага с джоб, който побира повечето 15" лаптопи, и джоб органайзер, както и подплатен джоб за слънчеви очила. Имат и охладителен джоб, както и странични мрежести джобове. Същите характеристики притежава и раницата от 33 литра, но в нея могат да се побират повечето 17-инчови лаптопи.

Раниците Essentials Pack също се предлагат в три обема, като имат дишащи презрамки и удобен гръб. За любителите на ранички, които винаги вземат със себе си най-необходимото и нищо повече или по-малко, има и мини вариант от 7 литра с няколко джоба и в различни цветови комбинации. По-големите варианти са с вместимост 22 литра и 26 литра. Първите имат отделение, в което се побират повечето 15-инчови лаптопи, подплатен джоб за слънчеви очила, джоб органайзер и странични джобове.

В раниците с вместимост 26 литра пък в предвиденото отделение могат да се поберат повечето 17-инчови лаптопи, а освен това има и охладителна чанта, в която можете да вземете храна, или пък ако чантата не ви трябва, да я оставите у дома.

Изберете според бюджета и нуждите си, запознайте се внимателно с характеристиките на всеки модел, за да изберете най-подходящия за вас спътник в ежедневието.

Ако се изкушавате да допълните към раницата и портмоне, калъф, несесер, можете да разгледате за различни аксесоари. 

Имаме и още много раници и аксесоари за спорт и свободно време от любимите ви марки аdidas, Nike, Puma, Reebok и други.

Не пропускайте и още раници, чанти и други аксесоари от офертите на сезона в SPORT DEPOT!