Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Футболните обувки Nike Phantom отнасят прецизността на следващо ниво с технологията Gripknit

Новите футболни обувки на Nike - PHANTOM GX ELITE SG-PRO AC, могат да се похвалят с редица иновации и дизайнерски решения, които да удовлетворят играчите. Открий ексклузивния модел в магазин ABSOLUTE TEAM SPORT SOFIA и онлайн на sportdepot.bg.

Мъжките обувки PHANTOM GX ELITE SG-PRO AC, както и други от серията Phantom, дебютират с новата ексклузивна технология на бранда – тъканта Nike Gripknit, от която е изработена горната част на обувките. Тя е мека и гъвкава, но и с усещане за сцепление, което футболистите харесват.

Нишките са покрити с термополиуретан, който, разтопен до оптимална температура, създава ново поколение Nike Flyknit със захващане, гъвкавост и издръжливост за прецизност от следващо ниво при съприкосновението с топката.

Nike Gripknit също така предлага защита от атмосферни влияния: начинът, по който нишките са създадени и покрити, предпазва плетката от намокряне, без да се налага добавяне на допълнителни материали. А това от своя страна подобрява съприкосновението с топката.

Вдъхновен от пръстовите отпечатъци, Nike Gripknit е здрав и гъвкав материал, но предлага и необходимото сцепление за контрол над топката. В търсене на оптимално представяне и постигане на баланс що се отнася до контакта с топката, екипът комбинира Nike Gripknit с нишки с висока издръжливост. А целта е да постигне оптимално съотношение в ключови зони за контакта с топката, давайки на спортистите възможността да бъдат по-прецизни в играта си.

Независимо дали е мъглив и влажен ден в Лондон или горещ ден в Бразилия, предимствата на материала за защита от атмосферните условия помагат да се осигури постоянство при играта с топката и оптимално представяне при различни условия. 

Новият универсален модел на бутоните осигурява на футболистите повишено сцепление и подпомага опората при бързи и резки движения със смяна на посоката. 

Подметката е с 13 бутона, пет от които са тризвездни, като така се създава най-универсалната подметка на футболни обувки Nike. Подметката оптимизира движенията в различни посоки на терена, позволявайки на спортистите бързо да се отделят от опонентите си.

И отново за предимствата на новата технология Nike Gripknit: нишките поставят крайъгълен камък за изследване на нови системи за прилягане. Асиметричният дизайн на яката и при петата, както и конструкцията при петата целят намаляване на триенето, а също така футболистите да привикват по-бързо с обувките и да се насладят на удобство.

PHANTOM GX ELITE SG-PRO AC са подходящи за игра върху естествени мокри и кални терени, а Anti-Clog технологията предотвратява залепване и задържане на кал върху подметката.

Детските футболни обувки Phantom GX от клас Academy пък са предназначени, да осигурят прецизност и да позволят на децата да разгърнат възможностите си в играта. Зоната с NikeSkin мрежеста материя цели оптимално докосване и контрол при игра с топката.

Асиметричният дизайн при петата е насочен към комфорта, а меките елементи спомагат за намаляване на дразненето и натиска, без да компрометират стабилността и структурата. Комбинацията от конични и тризвездни бутони на подметката, предназначена за игра на естествени и синтетични настилки, подпомага стабилността при резки движения и смяна на посоката, както и за ускоряването.

Клуповете за издърпване и регулируемият език предлагат на малките звезди по-лесно обуване и събуване, а еластичните връзки допринасят за адаптивно прилягане.