Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Фитнес от утре? Постави началото, започни сега!

Нова година по традиция е време за равносметки и обещания. Тържествено си даваме дума да отделим повече време и да положим повече усилия за всички онези важни неща, с които все не успяваме. Мнозина за пореден път се заричат да се хранят здравословно и да намерят време, за да спортуват или поне да се движат повече за здраве. Но... дните се занизват, потъваме в рутина, караме постарому и обещанията си остават празнични пожелания.

 НЕ ОТЛАГАЙТЕ, А СЕ ЗАЛАВЯЙТЕ!   

Единственият начин да започнете е да не отлагате. И да помните, че основната цел на спорта и физическата активност не е просто да горим калории, да отслабнем, за да се поберем в дрехите, в които „преди изглеждахме неустоими“, а много повече.

Редовните занимания със спорт укрепват и тонизират организма, дават енергия и мотивация, намаляват риска от редица заболявания, удължават живота и подобряват качеството му. Затова никога не е късно да започнете. 

На старта обаче не забравяйте да се съобразите с физическата форма и възможностите си, да подходите с внимание, като изберете правилен режим, упражнения и натоварване. Освен това трябва: да намерите време за редовни занимания; да положите усилия и да проявите постоянство. Физическата активност е особено важна за хора с професии, които са свързани с малко движение.

Фитнесът е здраве и необходимост за всеки, който иска да живее здравословно и да е в добра физическа кондиция. Едната опция е да се отправите към фитнес залата. Там можете да се срещнете с други хора, да обмените опит и мотивация, имате възможност за разнообразни тренировки, включващи различни уреди и аксесоари. Самата организация по посещение на фитнес зала обаче отнема време и в този смисъл изисква планиране, което вероятно за мнозина е проблем особено в натовареното ни ежедневие. 

В такива моменти се сещате, че фитнес оборудването и уредите за домашна употреба са опция да се движите повече с всички ползи от това за тялото и духа.

Разбира се, има възможности за тренировка без уреди, а само с помощта на аксесоар или чрез упражнения, използващи собствената тежест на тялото. Със сигурност се сещате и за аеробика, йога, пилатес.

Но по отоншение на фитнеса, почти невъзможно е да се замести една пълноценна тренировка с качествени фитнес уреди само с помощта на аксесоар. 

Не може да се отрече фактът, че постигането на определени цели във физическата подготовка може да се постигне по много и различни начини, но да заместиш нещо не значи да го замениш напълно. Най-добрият ефект се постига, когато е налице тренировка, включваща комбинация от кардиофитнес уред (велоергометър, кростренажор или бягаща пътека) и свободни тежести – гири, дъмбели, пудувки или щанга. 

Чрез редовни фитнес занимания вкъщи можете да постигнете намаляване на телесното тегло, поддържане на добра физическа форма и мускулна кондиция.

ФИТНЕС УРЕДЪТ У ДОМА – ВИНАГИ ПОД РЪКА   

Да имаш фитнес уред и да тренираш у дома има редица предимства. Дори и свободното ви време да не е достатъчно или да не позволява да отидете в залата, то можете да го използвате пълноценно у дома, за да тренирате. Той ви чака вкъщи и винаги е на разположение да го ползвате. Не за изключително скъпа закачалка, разбира се. 

В уюта на дома си, сами определяте темпото и времетраенето на тренировката и се съобразявате с физическото си състояние и целите си. Ако решите да заложите на дамашен уред за кардиотренировки, някои марки например предлагат уреди, които имат опция да се ползват приложения, с които да разнообразите тренировките, да персонализирате режима си, да следите напредъка си и да ви дадат мотивация.

Ако решите да се сдобиете с фитнес уред у дома, неизменно стигате до избора

ПОКУПКАТА

Покупката на фитнес уред е нещо, което не прави всяка година и е добре да бъде обмислено. Трябва да сте сигурни, че правите своя избор от доказан търговец с традиции в продажбата на фитнес уреди, който може да Ви осигури нужната гаранция и подръжка. 

Избирайте внимателно, запознайте се с характеристиките на фитнес уредите, сравнете различни уреди, за да изберете подходящия за вас. И като избираме започваме да се вглеждаме, да търсим качеството, но не забравяме да гледаме цената.

SPORT DEPOT предоставя възможност за избор от изключително широка гама фитнес уреди в различни ценови категории. При нас винаги може да откриете това, от което имате нужда, ако искате да започнете тренировка и да поддържате добра форма.

Можете да разгледате фитнес уредите на SPORTDEPOT.BG и да направите своя избор или да видите къде можете да ги тествате. А уредите са на разположение за разглеждане и тестване в съответните наши магазини, където можете да се консултирате и със служителите ни. Ако сте решили да купите уред, но в момента нямате финансовата възможност за това, можете да се възползвате от възможността, която SPORT DEPOT предлага на своите клиенти - покупка на фитнес уреди на изплащане. Ако сте решили да направите покупката на изплащане онлайн от SPORT DEPOT, подробности как да го направите, можете да видите ТУК